• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas išvyko į Liverpulį dalyvauti Liverpulio – Europos kultūros sostinės programos uždarymo renginiuose. Šeštadienį Europos kultūros sostinės titulas bus iškilmingai perduotas Vilniui ir Lincui.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatydamas programos uždarymo renginius Liverpulio lordas meras Steve Rotherhamas sakė: „Man bus įdomu susitikti su p. Imbrasu ir sužinoti, kokie yra Lietuvos sostinės planai 2009 metais, taip pat pasidalyti savo patirtimi. „Liverpuliui 2008-ieji buvo nuostabūs metai, neabejoju, kad jie bus puikūs ir Vilniui“, – Vilniaus miesto savivaldybės pranešime cituojamas Liverpulio meras.

REKLAMA

„Tai, kad Vilnius iš Liverpulio perima Europos kultūros sostinės estafetę, yra ne tik mūsų vertybių ir to, ką sukūrėme per 18 Nepriklausomybės metų, pripažinimas pasauliniu mastu. Vilnius – Europos kultūros sostinė tampa įvykiu, nauju atskaitos tašku mūsų kultūros, meno, o tai reiškia – ir visuomenės vystymuisi. Gali būti, kad tikrąją šio įvykio prasmę ir svarbą mūsų valstybei suvoksime tik po dešimtmečių“, – komentavo meras J. Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

Vizito į Liverpulį metu Vilniaus meras taip pat susipažins su naujausiais Liverpulio miesto plėtros projektais, susitiks su garsios „Tate“ galerijos vadovais, pasidalys patirtimi miesto ir kultūros institucijų bendradarbiavimo srityje.

Meras J. Imbrasas pakvies Liverpulio lordą merą S. Rotherhamą dalyvauti 2009 m. birželio 19–21 d. Vilniuje vyksiančiame tarptautiniame merų forume „Kultūra – miestų raidos variklis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų