REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos premjeras pareiškė, kad Vyriausybė kol kas neplanuoja skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF), tačiau ar finansinės paramos gali prireikti ateityje, jis neprognozuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Centrinio banko vadovas taip pat pareiškė, kad Lietuvai šiuo metu tikrai nereikia tarptautinės finansinės paramos. Tačiau jis neatmeta galimybės, kad ateityje, jei šalies ekonomikos augimas smarkiai smuktų ir biudžetas negautų pajamų, šaliai tektų skolintis.

REKLAMA

„Mes kol kas to neplanuojame (skolintis - BNS). Tarptautinis valiutos fondas buvo įvertinęs mūsų planą kaip tikrai gerai parengtą planą, o kaip klostysis situacija toliau, šiandien aš nesiimu prognozuoti“, - žurnalistams ketvirtadienį sakė Andrius Kubilius.

Jis teigę nežinantis, iš kur pasklido tokios kalbos.

„Manau, situacija Lietuvoje tikrai nėra tokia bloga, kaip nurodo Tarptautinio valiutos fondo atstovas. Ateityje visko gali būti, kad reikės bendradarbiauti su TVF ir kitomis tarptautinėmis organizacijomis ir skolintis, tačiau šiandien situacija tokia, kad skolintis nereikia. Žinoma, jei smarkiai išaugs nedarbas ir bankrutuos daug įmonių, biudžetas negaus pajamų, situacija gali pasikeisti“, - BNS sakė Reinoldijus Šarkinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis teigė nesantis tikras, ar TVF misijos Centrinėje Europoje vadovas Christophas Rosenbergas (Kristofas Rozenbergas), kurį cituoja „Bloomberg“ naujienų agentūra, tikrai pasakė, jog Lietuvai gali prireikti skolintis iš TVF.

Pasak „Bloomberg“, Ch.Rosenbergas pareiškė, kad Lietuva gali tapti kita Rytų Europos šalimi po Latvijos, kuriai prireiks tarptautinės paramos.

Latvijai praėjusį mėnesį TVF suteikė 1,7 mlrd. eurų (5,9 mlrd. litų) paskolą, o bendra tarptautinė finansinė parama šaliai 2009-2011 metais sieks 7,5 mlrd. eurų (25,9 mlrd. litų).

TVF misijos vadovė Catriona Purfield (Katriona Perfild) pernai gruodį Vilniuje pareiškė, kad Lietuvai nėra būtinybės skolintis iš Tarptautinio valiutos fondo (TVF).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų