REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Nors Lietuva šiandien už dujas moka brangiausiai, jos užsienio reikalų ministras V. Ušackas ėmėsi tarpininkauti Ukrainai ir Rusijai jos ginče dėl dujų kainų. Tai jau net ne juokinga – tiesiog absurdiška. Mūsų ministras rūpinasi, kad ne Lietuva, bet viena užsienio valstybė dujas iš kitos užsienio valstybės galėtų pirkti pigiau. Nejaugi V. Ušackas, Seime prisiekęs tarnauti Lietuvai, dar yra susijęs ir su priesaika kitai valstybei?“, - vertindamas vieno iš ministrų kabineto narių iniciatyvas, sakė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas, frakcijos Seime seniūnas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

Politiko teigimu, pirmiau nei rūpintis Gruzijos ar Ukrainos interesais, mūsų šalies vadovai ir ministrai turėtų iš tiesų nagais ir dantimis kautis už mūsų valstybės ir jos piliečių interesus. „Šiandien labai gera proga visu balsu kalbėti ne apie dujų kainą Ukrainai, bet apie galimybes sumažinti dujų kainą Lietuvai, apie būtinybę Lietuvai metų pabaigoje neuždaryti Ignalinos atominės elektrinės. To nedaroma“, - kalbėjo V. Mazuronis.

REKLAMA

Partijos Tvarka ir teisingumas frakcijos Seime seniūno nuomone, iš šiandien Lietuvą valdančios KVA koalicijos galima tikėtis tik vieno: jų atstovavimo dujų tiekėjų ir tarpininkų interesams. „Dujų tarpininkė „Dujotekana“ yra ne viena dešimtimi tūkstančių litų parėmusi būtent konservatorius. Šie tylėjo, kai Brazausko Vyriausybė „Gazpromui“ pardavinėjo „Lietuvos dujas“, Kauno termofikacinę elektrinę. Prisiminkime, kad konservatoriai žlugdė ir referendumą dėl Ignalinos atominės elektrinės antrojo bloko darbo pratęsimo. Nes visi puikiai suvokia: kuo anksčiau atominę uždarysi, tuo greičiau Lietuvai reikės daugiau dujų. Už kurias šiandien lietuviai moka ir, matyt, dar ilgai, o gal ir visada, mokės brangiausiai Europoje“, - sakė politikas.

Jo teigimu, po aukščiausių šalies vadovų palaimintos Lietuvos žmonių smaugimo politikos, neprotingai ir be saiko didinat mokesčius ir akcizus, varžant verslą ir nesiimant jokių priemonių bent pabandyti pažaboti bankų, kasdien keliančių paskolų palūkanas veiksmus, prašyte prašosi retorinis klausimas: kam iš tiesų šiandien tarnauja Lietuvos Vyriausybė ir jos ministrai? „Ir nors į retorinius klausimus atsakymas nėra būtinas, jis būtų labai trumpas – manau, kad ne Lietuvos žmonėms“, - sakė V. Mazuronis.



Valentinas Mazuronis yra „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime pirmininkas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų