REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip skelbia „The Times“, Izraelis naktį iš penktadienio į šeštadienį pradės sausumos invaziją į Gazos ruožą. Esą tik dėl to Gazos ruožą šiandien buvo leista palikti visiems užsienio valstybių piliečiams.

REKLAMA
REKLAMA

„The Times“ teigia, kad po savaitę trukusių oro antskrydžių, per kuriuos žuvo mažiausiai 420 palestiniečių, Izraelis naktį bandys suduoti lemiamą žaibišką smūgį Gazos ruožą valdančiai „Hamas“ grupuotei.

REKLAMA

Penktadienį „Hamas“ į Izraelį paleido dar daugiau raketų. Islamistinė grupuotė teigia, kad, nepaisant Izraelio atakų, raketų išpuoliai nesiliaus.

Izraelis jau mobilizavo ir stovyklose prie Gazos ruožo įkurdino daugiau kaip 6 tūkst. rezervistų bei leido mobilizuoti dar beveik 3 tūkst. Skelbiama, kad Izraelio oro pajėgos penktadienį savo atakomis siekė atverti kelią sausumos kariuomenės invazijai. Buvo atakuojamos atviros vietovės, kuriose driekiasi „Hamas“ tuneliai ir minų laukai.

REKLAMA
REKLAMA

42 proc. izraeliečių nori, kad jų kariuomenė vykdytų sausumos invaziją, tuo tarpu 39 proc. mano, kad toliau reikia tęsti oro antskrydžius. Visuomenės nuomonės apklausos rodo, kad Izraelio antskrydžių kampaniją Gazos ruože remia beveik 85 proc. izraeliečių.

Manoma, kad „Hamas“ dispozicijoje yra 15 tūkst. kovotojų, kurie yra pasirengę susiremti su Izraelio kariuomene.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų