REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keista komedija apie nevykėlių šeimą "Mažoji mis" (Little Miss Sunshine) sekmadienį laimėjo svarbiausią Ekrano aktorių gildijos (EAG) apdovanojimą ir sustiprino savo pozicijas kovoje dėl "Oskarų", kurie bus teikiami vasario 25-ąją.

Tuo tarpu Forestas Whitakeris (Forestas Viteikeris) ir Helen Mirren (Helen Miren) padidino savo viltis laimėti "Oskarus", už lyderių vaidmenis pelnę EAG geriausio aktoriaus ir geriausios aktorės apdovanojimus.

"Oskarų" komisijoje aktoriai sudaro didžiausią atskirą balsuotojų grupę ir pernai jų favoritė "Avarija" (Crash) kovoje dėl geriausio filmo statulėlės paveržė pergalę iš pirmavusio "Kuproto kalno" (Brokeback Mountain).

F.Whitakeris EAG apdovanojimu buvo įvertinas už brutalaus Ugandos diktatoriaus Idi Amino (Idžio Amino) vaidmenį juostoje "Paskutinis Škotijos karalius" (The Last King of Scotland), o H.Mirren - už Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II (Elzbietos II) įkūnijimą filme "Karalienė" (The Queen).

Apdovanojimas už geriausią aktorių ansamblį patiems "Mažosios mis" aktoriams buvo netikėtas.

"Mane tai visiškai pritrenkė. Tai mums reiškia labai daug", - sakė Gregas Kinnearas (Gregas Kinyras), filme vaidinantis tėvą. Pasak jo, niekas nesitikėjo, kad "Mažoji mis" tiek daug pasieks.

Šis filmas taip pat laimėjo reikšmingą prodiuserių gildijos apdovanojimą, tačiau Kino meno ir mokslo akademijos geriausio filmo kategorijoje jo laukia sunki kova su tokiais varžovais kaip Martino Scorseses (Martino Skorsezės) "Infiltruotieji" (The Departed) ir "Babelis" (Babel).

H.Mirren buvo apdovanota ir už Elizabeth II vaidmenį filme "Karalienė", ir už pirmosios Elizabeth vaidmenį televizijos HBO seriale "Elizabeth I".

H.Mirren teigė, jog jaučiasi taip, tarsi ją būtų užgriuvęs cunamis. "Man vis dar sukasi galva", - sakė ji.

Trys iš keturių filmų, pastaruoju metu pelniusių EAG geriausio aktorių ansamblio apdovanojimą, vėliau laimėjo ir geriausio filmo "Oskarą".

Komikas Eddie Murphy (Edis Merfis) ir kino naujokė bei buvusi "Amerikos dievaičio" (American Idol) dalyvė Jennifer Hudson (Dženifer Hadson) už vaidmenis miuzikle "Svajonių merginos" (Dreamgirls) buvo įvertinti geriausio antrojo plano aktoriaus ir aktorės apdovanojimais.

Miuzikle, kuriame pasakojama apie "The Supremes" stiliaus grupės iškilimą, E.Murphy vaidina Jamesą Browną (Džeimsą Brauną) primenantį dainininką, o J.Hudson - dainininkę, kuri išmetama iš grupės.

Jeremy Ironsas (Džeremis Aironsas) už darbą juostoje "Elizabeth I" pelnė geriausio televizijos filmo ar serialo aktoriaus prizą.

Televizijos apdovanojimų grupėje geriausio aktorių ansamblio drama buvo pripažinta "Grėjaus anatomija" (Grey's Anatomy), o geriausio ansamblio komedija - "Biuras" (The Office).

Reikšmingas pergales pasiekė du "gydytojai". Chandra Wilson (Čandra Vilson) už griežtos gydytojos vaidmenį "Grėjaus anatomijoje" buvo išrinkta geriausia televizijos dramos aktore. Toje pačioje kategorijoje geriausio aktoriaus apdovanojimas atiteko Hugh Laurie (Hju Loriui), kuris seriale "Namas" (House) vaidina puikų, bet irzlų gydytoją.

Geriausio televizijos komedijos aktoriaus apdovanojimą už vaidmenį seriale "30 Rock" laimėjo Alecas Baldwinas (Alekas Boldvinas), o geriausia komedijos aktore buvo pripažinta America Ferrera (Amerik Ferera), atlikusi vaidmenį seriale "Bjaurioji Beti" (Ugly Betty).

A.Ferrera, šiame seriale vaidinanti negražią biuro darbuotoją, teigė mananti, kad televizija tampa realistiškesnė, priimdama mažumas ir mažiau gražius žmones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų