REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovės „Klaipėdos energijos“ valdymo organai vakar patvirtino galutinę naują uostamiesčiui ir Gargždams tiekiamos šilumos kainą. Nuo vasario ji bus 22,6 proc. didesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak įmonės generalinio direktoriaus Vytauto Valučio, naujoji kaina yra gerokai mažesnė, nei pageidavo įmonė.

REKLAMA

„Mes prašėme, jog Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija patvirtintų 25,87 cento už kilovatvalandę bazinę kainą, tačiau ji dėl prognozuojamo dujų pigimo buvo sumažinta iki 23,14 cento. Tačiau pirmiesiems bazinės kainos galiojimo metams - 2009-iesiems - Kainų komisija dar pridėjo 2,08 cento už kilovatvalandę“, - sakė V. Valutis.

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, kad minėtas priedas įmonei buvo pridėtas kaip kompensacija už tą laikotarpį, kurį įmonė buvo priversta dirbti esant aukštoms dujų kainoms ir nepadidintai šilumos kainai. Jau aišku, kad įmonė šiuos metus baigs turėdama apie 17 mln. litų nuostolį.

REKLAMA
REKLAMA

Galutinė nuo vasario įsigaliosianti kaina vartotojams bus 25,22 ct/kWh be PVM. Dabar už šilumą mokama 20,57 ct/kWh be PVM. Paskutinį kartą Klaipėdos energijos“ šilumos kaina buvo padidinta nuo šių metų liepos. Ji tada šoktelėjo nuo 15,94 ct/kWh be PVM.

Pasak V. Valučio, gyventojus gali guosti ir tai, jog šiluma brangs vėliau, nei norėjo bendrovė.

„Tikėjomės, jog naujos kainos įsigalios nuo sausio, tačiau užtruko derinimo procedūros. Dabar ji įsigalios tik nuo vasario. Jis, žinia, yra trumpesnis mėnuo. Kovas būna šiltesnis, o balandį jau baigiamas šildymo sezonas. Taigi sąskaitos neturėtų smarkiai išaugti“, - sakė įmonės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip atrodys kitas šildymo sezonas, anot V. Valučio, prognozuoti dar sunku. Įmonės vadovybė vakar dar net nežinojo, už kokią kainą pirks dujas sausio mėnesį.

„Duokdie, kad pasitvirtintų Kainų komisijos prognozės dėl dujų pigimo. Kol kas dar neaišku, kokią šio kuro kainą nustatys „Gazprom“ Lietuvos tiekėjams prie mūsų šalies sienos. Kai ji paaiškės, bus galima ją įstatyti į formulę ir skaičiuoti, kokia bus galutinė dujų kaina mums“, - sakė pokalbininkas.

Kitą šildymo sezoną šilumą gali pabranginti ir valdžios sprendimai. Permainų koalicija nusprendė, kad lengvatinis PVM šilumai gyventojams galios tik iki šio šildymo sezono pabaigos.

REKLAMA

AB „Klaipėdos energija“ informuoja:

Dėl AB „Klaipėdos energija“ tiekiamos šilumos kainos nustatymo ir taikymo

AB „Klaipėdos energija“ valdyba, vadovaudamasi Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos 2008 m. gruodžio 23 d. nutarimu Nr. O3-212 ir protokoliniu sprendimu, nustatė šilumos kainas be pridėtinės vertės mokesčio:

1.    Šilumos, patiektos iki pastato šilumos įvado, kainas:

1.1.1    vienanarę šilumos kainą už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš vartotojams priklausančių individualių šilumos punktų -24,92 ct/kWh;

REKLAMA

1.1.2.    vienanarę šilumos kainą už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš tiekėjui priklausančių grupinių ar individualių šilumos punktų - 25,30 ct/kWh.

2.    Šilumos pardavimo vartotojams pasirinktinai - 4,76 Lt per mėnesį vartotojui (butui) arba 0,30 ct/kWh už suvartotą šilumos kiekį.

3.    Vienanarę šilumos kainą už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš gyventojams (šilumos vartotojams) priklausančių individualių šilumos punktų -25,22 ct/kWh;

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4.    Vienanarę šilumos kainą už suvartotą šilumos kiekį, kai šiluma tiekiama iš tiekėjui priklausančių grupinių ar individualių šilumos punktų - 25,60 ct/kWh.

Šios kainos bus taikomos nuo 2009 m. vasario mėn. 1 d. ir galioja iki pirmo šilumos kainos perskaičiavimo, bet ne ilgiau kaip vienerius metus.



Martynas Vainorius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų