REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutikime – retai šiais laikais vaikystėje išgirsi žodžius „fašizmas“, „holokaustas“, „genocidas“. Jie – primenantys košmarišką praeito amžiaus istorijos tarpsnį – vis mažiau aktualūs šiuolaikinėje demokratijoje, metai iš metų vis labiau tolsta nuo ateinančių kartų.

REKLAMA
REKLAMA

2009 metų sausio 2 dieną kino teatruose pasirodys airių rašytojo John Boyne to paties pavadinimo bestselerio „Berniukas dryžuota pižama“ (Boy in the Striped Pyjamas) ekranizacija. Šešių romanų autorius, nebijantis eksperimentuoti laikmečio ir istorinės patirties tematika, šią knygą išleido 2006 metais, ji išversta į trisdešimt pasaulio kalbų, apdovanota ar buvo nominuota daugiau nei 15 literatūrinių premijų.

REKLAMA

Kino filmas „Berniukas dryžuota pižama“, kurio režisūros ėmėsi anglų režisierius Mark Herman, buvo filmuojamas 2007 m. balandžio – liepos mėnesį Budapešte. „Berniukas dryžuota pižama“ – tai Holokausto istorija vaiko akimis. Ji pateikta taip, kaip ją matė ir suvokė devynmetis berniukas Bruno (vaid. akt. Asa Butterfield), kurio gyvenime viskas gerai: jis gyvena Berlyne, dideliame name, turi mylinčią mamą (vaid. akt. Vera Farmiga) ir griežtą, autoritetingą tėvą (vaid. akt. David Thewlis). Jo gyvenimas pradeda keistis ir atsiskleidžia visiškai kitomis, dar nepažintomis spalvomis kai tėvas paaukštinamas pareigose ir paskiriamas vadovauti vienai iš „mirties stovyklų“, šeima palieka didmiestį ir apsigyvena šalia lagerio. Per savo miegamojo langą Bruno mato spygliuotos vielos tvorą ir keistus žmones dryžuotomis pižamomis... Čia jis neturi draugų, tačiau žaisdamas šalia tvoros netrukus susipažįsta su žydų berniuku Šmule. Prasideda draugystė, kuri neturi ateities – Bruno, pats to nesuvokdmas, prisiliečia prie siaubingos žmonių naikinimo mašinos.

REKLAMA
REKLAMA

Filme per naivios, tyros, vaikiškos pasaulėžiūros prizmę žvelgiama į pačią skaudžiausią žmonijos žaizdą. Tai – naujas ir netipiškas požiūris į gyvenimą už spygliuotos vielos. Dar kartą apie tai, ko neįmanoma ištrinti iš žmonijos atminties – šįkart vaiko akimis – „Berniukas dryžuota pižama“ kinuose nuo sausio 2 dienos.

Viskas apie kiną – www.forumcinemas.lt

------------

„Balsas.lt“ ir „Forum Cinemas“ dovanoja bilietus į šį filmą! Atsakykite į klausimą ir į šio filmo PREMJERĄ nusiveskite savo geriausią draugą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Koks pagrindinio filmo aktoriaus draugo vardas?

Laiškus su atsakymu prašome siųsti adresu [email protected] iki gruodžio 29 d. 10 val.

Su laimėtoju administracija susisieks asmeniškai gruodžio 29d. iki 14 val., todėl prašome nurodyti savo kontaktinius duomenis (vardas, pavardė, tel. numeris).

Balsas.lt komanda visiems linki sėkmės žaidime!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų