REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar per Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) surengtą Kalėdinį vakarą Teatro ir kino fakulteto studentui Vidui Bareikiui įteikta Vytauto Kernagio vardo stipendija.

REKLAMA
REKLAMA

Grupės „Suicide DJs“ nariui, būsimajam aktoriui V. Bareikiui stipendiją įteikė V. Kernagio fondo steigėja Dalia Kernagienė ir „Sostinės“ Lions klubo prezidentas Vaidotas Grinčikas. Pasveikinti mylimojo ir tėčio į akademiją atėjo ir dainininkė Jurga Šeduikytė su vos kelių mėnesių sūneliu Adu, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Atsidėkodamas rėmėjams V. Bareikis sėdo prie fortepijono. Prisipažino, kad vaikystėje, kai mokėsi muzikos, fortepijono visada bijodavo, nes prie jo reikia labai tyliai atsisėsti, be to, 88 klavišai jam atrodė labai daug ir buvo baisu paspausti ne tuos.

„Kai nusprendžiau tapti aktoriumi ar pradėjau studijuoti Akademijoje, fortepijonas liovėsi man buvęs baubu - galiu tiesiog žaisti su juo, ir net kalbėti spausdamas tuos klavišus, kuriuos reikia“, - sakė būsimasis aktorius ir tai įrodydamas sudainavo šmaikščią bardišką dainelę.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąją V. Kernagio vardo stipendiją pelnęs V. Bareikis neslėpė džiaugsmo, kad Anapilin išėjusio maestro gerbėjai ir bendražygiai, kaip anuomet ir pats maestro, skatina žmones kurti ir gyventi savaip, netapti pilka mase. Jo nuomone, ne dešimtukai mūsų gyvenime reikšmingiausi, o tai, kad šalia privalomų akademinės veiklos dalykų žmonės gali išreikšti save ir visiškai kitokio stiliaus veikla.

Vilniaus „Sostinės“ Lions klubas Vytauto Kernagio vardo stipendiją įsteigė šį rudenį, siekdamas įamžinti maestro, ilgamečio šio klubo nario atminimą. 2 tūkst. litų dydžio stipendija kasmet bus skiriama geriausiems LMTA Teatro ir kino fakulteto studentams, magistrantams ir doktorantams, kurie praėjusiais mokslo metais pasiekė puikių savo studijų rezultatų.

Kandidatus Vytauto Kernagio vardo stipendijai gauti atrenka LMTA, ją skiria Vytauto Kernagio vardinės stipendijos komisija iš trijų narių: Vilniaus „Sostinės“ Lions klubo prezidento, Vytauto Kernagio fondo direktoriaus ir LMTA Teatro ir kino fakulteto dekano.

Alia Zinkuvienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų