REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus, pirmadienį priėmęs Lietuvoje dirbančius užsienio valstybių ambasadorius, sakė, jog Lietuva prisidės prie stiprios Europos, kurios politika būtų pagrįsta vertybėmis ir solidarumu, kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvai reikia stiprios, našios ir konkurencingos Europos Sąjungos, kalbančios vienu balsu ir paisančios teisėtų kiekvienos ES valstybės narės interesų bei rūpesčių. Tikiu, kad ir Europos Sąjungai reikia dinamiškos ir energingos Lietuvos su atvira bei stabilia ekonomika ir pasitikinčia visuomene“, - sakė V. Adamkus.

REKLAMA

Jis taip pat pažymėjo, kad tikisi glaudesnių ES santykių su jos Rytų kaimynais bei Europos ir Jungtinių Valstijų ryšio stiprinimo.

„Esu įsitikinęs, kad glaudesnis bendradarbiavimas su Kaukazo ir Vidurio Azijos šalimis ekonomikos, energetikos ir transporto srityse bus naudingas abiem pusėms. Ypatingos reikšmės įgyja mūsų santykiai su Lenkija ir Baltijos bei Skandinavijos šalimis, su kuriomis, padedant Europos Komisijai, vykdome gyvybiškai svarbius energetikos infrastruktūros projektus. Labai vertinu tą supratimą ir paramą, kurią pastaruoju metu gavome iš Europos Tarybos, Europos Komisijos ir ES valstybių narių“, - kalbėjo prezidentas.

Šalies vadovas išreiškė viltį, kad Lietuvos santykiai su visais kaimynais bus grindžiami abipusio pasitikėjimo ir supratimo dvasia. Jis pabrėžė į ateinančius metus žvelgiantis su pasitikėjimu ir viltimi, kad nauji iššūkiai bus sprendžiami atviru dialogu ir tikru tarptautiniu bendradarbiavimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų