REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Automobilyje su vogtais numeriais pasieniečiai aptiko įdomių radinių - beisbolo lazdą, šratais užtaisomą pistoletą „Alfa 620“ su 9 šoviniais, plastikinį maišelį su nenustatytos kilmės medžiaga bei didelį peilį.

REKLAMA
REKLAMA

Įtartiną automobilį, ant kurio buvo uždėti ką tik Vilniuje pavogti kito automobilio numeriai, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Šiaulių rinktinės Pasvalio užkardos pasieniečiai sulaikė ketvirtadienį netoli sienos su Latvija.

REKLAMA

Pasvalio pasieniečių ekipažo dėmesį patraukė Pasvalio rajono Škilinpamūšio kaimo ribose, aikštelėje prie kavinės, stovintis automobilis „Volkswagen Golf“. Nuo šios vietos iki sienos su Latvija - maždaug 2 kilometrai.

Privažiavę prie įtartino automobilio pasieniečiai nusprendė patikrinti dviejų jame sėdėjusių vyrų dokumentus. 21-erių vairuotojas juos turėjo, o keleivis, kaip vėliau nustatyta 20-metis vyras, - ne.

VSAT pareigūnai pastebėjo, kad priekiniai automobilio numeriai pritvirtinti lipnia juosta. Pasirodo, jie buvo uždėti dar ant vienų automobilio numerių. Galiniai golfo numeriai taip pat buvo „dvigubi“. Viršutiniai numeriai nesutapo su registracijos liudijime nurodytaisiais, nes buvo uždėti ant tikrųjų.

REKLAMA
REKLAMA

VSAT pareigūnai neužtruko išsiaiškinti, kad ant tikrųjų numerių buvo uždėti kiti, kurie ketvirtadienio naktį buvo pavogti Vilniuje nuo automobilio „Volvo V70“. Abu vyrus pasieniečiai išlaipino ir surakino antrankiais.

Sulaikytieji buvo nuvežti į Pasvalio užkardą apklausai, čia buvo iškviesti ir Pasvalio policininkai. Paaiškėjo, kad abu vyrai registruoti Alytuje, o šiuo metu gyvena Vilniuje.

Dokumentų pasienio ruože neturėjusiam 20-mečiui Pasvalio pasieniečiai skyrė administracinę nuobaudą - įspėjimą.

Vairuotojui dėl užmaskuotų numerių Pasvalio policijos pareigūnai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susisiekus su policijos pareigūnais, kurie tiria valstybinių numerių vagystę Vilniuje, sulaikytieji buvo papildomai apklausti ir jiems įteikti šaukimai atvykti į sostinės 1-ąjį policijos komisariatą.

Automobilyje rasti daiktai saugomi VSAT Šiaulių rinktinėje. Ketvirtadienį vakare abu sulaikytieji buvo paleisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų