REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos naftos koncerno „Orlen“ prekės ženklas vėl išrinktas vertingiausiu prekės ženklu Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ekspertų nustatyta „Orlen“ prekės ženklo vertė šiemet siekė beveik 2,9 mlrd. zlotų (2,6 mlrd. litų) ir buvo 11 procentų didesnė nei praėjusiais metais (2,6 mlrd. zlotų arba 2,3 mlrd. litų). Prekių ženklų reitingo „MARQA 2008“ sudarymą organizuoja Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita”.

REKLAMA

„PKN Orlen“ priklausančio ekonominės klasės degalinių tinklo „Bliska“ prekinė vertė per metus taip pat padidėjo, o trejus metus rinkoje gyvuojantis ženklas iš 45 vietos 2007 metais pakilo į 33 vietą.

Prekės ženklas „Orlen“ Lenkijoje pradėtas naudoti 2000 metais. Kuriant šį pavadinimą susieti žodžiai „erelis“ ir „energija“.

„MARQA“ reitingai Lenkijoje sudaromi jau penkerius metus ir yra pasaulyje gerai žinomų „Interbrands“ reitingų atitikmuo. Prekių ženklų reitingai sudaromi įvertinus prekės ženklų piniginę vertę.

Dienraščio „Rzeczpospolita“ partneriais vertinant prekinius ženklus šiais metais buvo įmonė „Acropolis Advisory“, rinkos tyrimų bendrovė „Nielsen“, Lenkijos prekių ženklų institutas, asociacija „Pro Marka“ ir Reklamos agentūrų sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų