REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus ketvirtadienį ir penktadienį lankysis Briuselyje, kur drauge su kitų Europos Sąjungos šalių vadovais aptars energetikos projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Europos vadovų tarybos (EVT) posėdyje Lietuvai taip pat atstovaus naujasis premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA

Kaip pranešė prezidento spaudos tarnyba, EVT susitikime bus sprendžiami ekonomikos atgaivinimo plano, energetikos ir klimato kaitos, bendrosios žemės ūkio politikos, Rytų partnerystės politikos ir Lisabonos sutarties klausimai.

Pranešime pažymima, kad V. Adamkus ne kartą yra pabrėžęs, kad Lietuvai svarbu, jog būtų patvirtintas ekonomikos atgaivinimo planas, numatantis ES biudžete papildomai sukaupti 5 mlrd. eurų energetikos infrastruktūros plėtrai. Šie pinigai būtų panaudoti ir strateginiams Lietuvos projektams - elektros jungtims tarp Lietuvos ir Švedijos bei Lietuvos ir Lenkijos finansuoti. Lietuvos vadovo nuomone, ne mažiau svarbu, kad EVT išvadose būtų užfiksuota ES parama Baltijos jungčių planui.

Klimato kaitos ir energetikos pakete Lietuva sieks, kad būtų kompensuojama po Ignalinos atominės elektrinės uždarymo padidėjusi anglies dvideginio emisijų našta.

Į Vilnių V. Adamkus grįš penktadienio vakare.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų