REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio viduryje Vilniaus miesto savivaldybė gąsdino miestiečius, kad už šiukšlių tvarkymą teks mokėti pagal butų plotą. Šiuo metu savivaldybėje prasidėjo debatai, ar verta keisti nusistovėjusią tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybės atliekų tvarkymo ir priežiūros komisijos susirinkime buvo svarstomas naujos atliekų surinkimo ir šalinimo tvarkos įvedimas. Vilniaus miesto patarėjo Remigijaus Žemaitaičio teigimu, susirinkime buvo nuspręsta, kad turi būti pateikti skaičiavimai bei galimybės Vilniaus mieste turėti naują atliekų surinkimo ir šalinimo tvarkos modelį, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Lapkričio 12 dienos Vilniaus tarybos posėdyje buvo griežtai kalbama apie poreikį taikyti naują atsiskaitymo sistemą už šiukšlių išvežimą, kurios pagrindą sudaro mokėjimas pagal buto gyvenamąjį plotą.

Dabartinė tvarka numato už šiukšlių išvežimą mokėti pagal bute gyvenančių asmenų skaičių.

Tačiau dabar komisija, atsakinga už naujosios tvarkos įvedimą, sunerimo ir nusprendė atsakyti į klausimus, kurie leistų nuspręsti, kuri tvarka yra geresnė - tarifas ar rinkliava. „Reikalausime, kad mums būtų pateikti visi skaičiavimai, - kalbėjo R. Žemaitaitis. – Kiekvienas pateiktas skaičius turės būti pagrįstas. Tarifinis, dabartinis galiojantis, modelis yra per daug chaotiškas“.

REKLAMA
REKLAMA

Pašnekovas teigė, kad pirminis teikiamas modelis Vilniaus miesto tarybai buvo rinkliava pagal gyventojų skaičių. Šis pasiūlymas tarybos buvo atmestas. „Buvo kritikuojama, kad niekas nesugebės suskaičiuoti bute gyvenančių asmenų, - pasakojo R. Žemaitaitis. - Tada buvo renkamasi tarp rinkliavos pagal plotą ir tarifo modelius“.

Skaičiavimams atlikti bus paskelbtas konkursas. R. Žemaitaitis vylėsi, kad konkursas bus paskelbtas iki Kalėdų. „Savivaldybėje specialiai nedarysime, kad nesulauktume kaltinimų dėl vienos ar kitos įmonės protegavimo, - paaiškino mero patarėjas. - Skaičiavimų tikrai yra labai daug, bet norėtume jų sulaukti po pusantro mėnesio nuo konkurso nugalėtojo paskelbimo“.

R. Žemaitaitis tikisi, kad pirmuosius skaičiavimų rezultatus pavyks gauti kitų metų vasarį. Tada turėtų paaiškėti, ar siūlomoji naujoji tvarka pranašesnė už esamąją.

Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų