REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujajai valdžiai dar neįstengiant pasidalyti dabartinių apskričių vadovų postų, Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis puoselėja seimelių, kurie būtų įsteigti reformavus dabartines 10 apskričių ir valdytų naujuosius regionus, idėją.

Piliečių išrinkti seimeliai patys išsirinktų regionų viršininkus, rašo „Lietuvos rytas“.

REKLAMA
REKLAMA

„Europos Sąjungai esame įsipareigoję plėsti savivaldą. Šie seimeliai galėtų būti renkami kartu su Seimu. Arba juos sudarytų visų apskrities teritorijoje esančių savivaldybių tarybų paskirti atstovai“, - aiškino K. Masiulis.

REKLAMA

Paklaustas, ar šioms jo idėjoms pritaria ir apskričių reformai besirengianti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos vadovybė, politikas atsakė, kad ne visoms. Tačiau jis pridūrė, kad apskričių reforma galėtų užtrukti apie pusantrų metų, o per tą laiką daryti yra ką.

Naujoji Vyriausybė pirmadienį prisiekė Seime, o dabartiniai apskričių viršininkai jau baigė susikrauti lagaminus. Todėl pastarosiomis dienomis Permainų koalicija intensyviai, bet nelabai rezultatyviai derėjosi dėl apskričių vadovų ir pavaduotojų postų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip „Lietuvos rytui“ sakė derybininkai, paaiškėjo, kad daug kur susikerta interesai - visos keturios valdančiosios partijos norėtų nuraškyti didžiausių apskričių vadovų postus.

Beveik nekyla ginčų, kad Vilniaus apskrities vadovo postas turi tekti konservatoriams. Liberalcentristai nori išlaikyti šios apskrities viršininko pavaduotojo kėdę.

Atkakli kova vyksta dėl Klaipėdos apskrities. Kalbama, kad jos vadovo poste Tautos prisikėlimo partija regi aplinkos ministru netapusį Arūną Burkšą. Tačiau į šią kėdę taikosi ir Liberalų sąjūdžio atstovas, o konservatoriai norėtų, kad Klaipėdos apskričiai vadovautų jų partijos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Permainų koalicija ketina panaikinti dalį dabartinių 10 apskričių ir palikti tik keturis regionus. Jie turėtų atlikti regioninės plėtros funkcijas - skirstyti Briuselio skiriamas lėšas.

Valdantieji planuoja naująsias apskritis formuoti aplink Vilnių, Kauną, Klaipėdą ir Šiaulius arba Panevėžį.

Kai kurie konservatoriai siūlo šias apskritis formuoti etnografinių regionų - Suvalkijos, Aukštaitijos, Žemaitijos ir Dzūkijos - pagrindu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų