REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik trejus metus uostamiestyje veikusi ekologinė policija Klaipėdai nebereikalinga. Taip nusprendė miesto valdžia, atsisakiusi jos paslaugų. Tiesa, šiam sprendimui dar turėtų pritarti miesto Taryba.

REKLAMA
REKLAMA

Apstačiusi uostamiestį kameromis ir radarais Klaipėdos savivaldybė perskirstė prioritetus ir nutarė nebepirkti iš Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) vadinamosios ekologinės policijos paslaugos ir papildomo patruliavimo miesto gatvėse.

REKLAMA

Ekologinės policijos pagalba palaikant viešąją tvarką miesto biudžetui kasmet kainuodavo apie 70 tūkst. Lt, papildomas patruliavimas gatvėse - 100 tūkst Lt.

„Savivaldybė nebegali švaistytis tokiais pinigais, juolab kad tai tapo netikslinga, kai įsigijome tiek kamerų ir radarų. Esu Savivaldybės Administracinės komisijos narys ir skaitydamas ekologinės policijos metines ataskaitas matydavau įspūdingus skaičius. Juos pateikdavo ne vien ekologinė policija, bet visos VPK nuovados. Manau, kad netikslinga pirkti paslaugas iš policijos už darbą, kurį jie ir taip atlieka. Minėtų paslaugų pirkimas greičiau buvo parama policijai, Savivaldybė skirdavo lėšų VPK, šioji jas paskirstydavo savo nuožiūra, o algas apskaičiuodavo iš bendro biudžeto, miestas dviejų ekologinės policijos etatų neišlaikė“, - Savivaldybės sprendimą komentavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

REKLAMA
REKLAMA

Šie Savivaldybės ketinimai gerokai nuliūdino Klaipėdos apskrities VPK viršininką Benoną Ivanauską, kuris spaudai sakė, jog nuo to nukentės pati visuomenė.

Jeigu miesto Taryba nutars atsisakyti šių policijos paslaugų, gatvėse sumažės patrulių, o kameros ir radarai vargu ar gali atstoti žmones ir visiškai užtikrinti saugumą, - teigė B. Ivanauskas.

Jis dar iki Tarybos posėdžio ketina kreiptis į miesto valdžią ir bandyti susitarti dėl bendradarbiavimo sutarties pratęsimo.

Palaikė viešąją tvarką

Ekologinė policija Klaipėdoje veikė 1993-1995 metais, tačiau, pritrūkus lėšų, ją nutarta panaikinti. Ekologinę padėtį mieste kurį laiką savo iniciatyva kontroliavo VPK, vėliau septynerius metus - iki 2005-ųjų - Savivaldybės darbuotojams teko verstis savo jėgomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš naujo ekologinė policija uostamiestyje pradėjo dirbti nuo 2005 metų gegužės, kai tuometinė Savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė ir tuometinio Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Benonas Ivanauskas pasirašė sutartį, pagal kurią VPK įsipareigojo 96 valandas per savaitę vykdyti mieste vadinamąją ekologinę kontrolę. Šiam darbui apmokėti Savivaldybė iš savo biudžeto skyrė 65 tūkst. litų.

Sutartyje buvo numatyta, kad policijos pareigūnai stebės, ar miestelėnai paiso Gyvūnų auginimo ir laikymo, Klaipėdos miesto tvarkymo ir švaros, Namų ūkio atliekų tvarkymo bei kitų uostamiesčio Tarybos patvirtintų taisyklių. Ir ne tik stebės, bet ir baus joms nusižengusiuosius. Apie nuveiktus darbus bei jiems panaudotas lėšas policijos pareigūnai įsipareigojo kas mėnesį Savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriui pateikti išsamias ataskaitas.

Vaida Jutkonė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų