REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ir Gruzijos santykiai ir toliau išlieka įtempti ir abi šalys nepalaiko jokių tiesioginių diplomatinių kontaktų. Tad galima klausti, ar naujasis Gruzijos užsienio reikalų ministras gali pakeisti padėtį. Grigolas Vašadzė turi Rusijos pilietybę ir gausybę dar nuo studentavimo dienų likusių draugų Rusijos užsienio reikalų ministerijoje.

REKLAMA
REKLAMA

G. Vašadzė yra karjeros diplomatas ir yra baigęs tą patį universitetą kaip ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Abu šie diplomatai mokėsi Maskvos tarptautinių santykių universitete. Beveik dešimtmetį naujasis Gruzijos užsienio reikalų ministras darbavosi ir Sovietų Sąjungos užsienio reikalų ministerijoje ir po to pasuko į verslą.

REKLAMA

2008 metais G. Vašadzė grįžo į diplomatinę tarnybą ir užėmė užsienio reikalų viceministro pareigas. Trumpą laiką jis dirbo ir šalies kultūros ministru, tačiau, praėjusią savaitę pertvarkius ministrų kabinetą, užėmė Gruzijos užsienio reikalų ministro postą.

G. Vašadzė po Sovietų Sąjungos žlugimo pasiliko Rusijos pilietybę ir kol kas, atrodo, neketina jos atsisakyti. Gruzijos pilietybę jis gavo tik 2007 metais specialiu prezidento dekretu, rašo dienraštis „Kommersant“.

REKLAMA
REKLAMA

Duodamas interviu šiam leidiniui, naujasis Gruzijos diplomatijos vadovas pareiškė turįs gerų draugų Rusijos užsienio reikalų ministerijoje.

G. Vašadzė viliasi, kad Maskvai ir Tbilisiui pavyks išspręsti nesutarimus. Tačiau jis priduria, kad egzistuoja 3 dalykai, dėl kurių Gruzija jokiu būdu nesiderės: šalies nepriklausomybė, suverenitetas ir teritorinis integralumas. Savo ruožtu Maskva teigia niekada neatšauksianti sprendimo pripažinti Pietų Osetijos ir Abchazijos nepriklausomybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų