REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip pasikeistų karinė pramonė ir pati kariuomenė, jei, pavyzdžiui, snaiperio iššauta kulka galėtų pakeisti savo trajektoriją skrydžio viduryje? JAV gynybos departamentas į tokį projektą jau investavo 22 milijonus dolerių - iš pradžių tik siekdamas išsiaiškinti, ar tokia technologija apskritai įmanoma.

REKLAMA
REKLAMA



Ar mūšio lauke tradicines kulkas pakeis nauja trajektoriją galinčių keisti kulkų karta? Reuters/"Scanpix" nuotr.

REKLAMA

JAV gynybos departamento mokslinių tyrimų padalinys DARPA pasirašė bendradarbiavimo sutartis su dviem bendrovėmis, kurios imsis vykdyti šį kol kas fantastiką primenantį projektą. 12,3 milijono dolerių bus skirta aviacijos ir aeronautikos koncernui „Lockheed Martin“, o 9,5 milijono dolerių - bendrovei „Teledyne Scientific & Imaging“. Šios bendrovės pradės projektuoti naujos kartos .50 kalibro snaiperiams skirtą  šautuvą „Exacto“.

DARPA viešai neatskleidžia, koks bus maksimalus kulkų skrydžio nuotolis, valdymo galimybės ir tikslumas - visa ši informacija įslaptinta. Tačiau agentūros atstovai teigia, jog vadinamoji „Exacto“ sistema bus sudaryta iš specialaus šautuvo, naujos kartos taikiklio ir taikymosi posistemės. Jų teigimu tai bus „aktyvaus valdymo galimybes turinti .50 kalibro kulka, kuri realiuoju laiku naudosis įvairia papildoma informacija savo skrydžio kursui reguliuoti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų