REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansų ministerija pranešė, kad antradienį ES ekonomikos ir finansų ministrų (ECOFIN) tarybos posėdyje bus svarstomas EK komunikatas „Europos ekonominio atkūrimo planas“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvai susitikime atstovaus finansų ministras Rimantas Šadžius.

ECOFIN susitikimo metu planuojama aptarti galimą paramą ekonominei veiklai Europoje. ES narės ekonominiame lygmenyje yra glaudžiai integruotos, dalyvauja bendroje vidaus rinkoje, todėl bet kokį atsaką reikėtų derinti  keliais aspektais – pinigų politikos ir kreditavimo, fiskalinės politikos bei Lisabonos strategijos (augimas ir užimtumas). Pinigų politikos ir kreditavimo požiūriu svarbus Europos Centrinio Banko sprendimas sumažinti palūkanų normas ir Europos Investicijų Banko (EIB) spendimas didinti mažų ir vidutinių įmonių finansavimo apimtis bei taikyti labiau jų poreikius atitinkančias skolinimo priemones. Investicijoms ES finansuoti EIB per ateinančius dvejus metus ketina skirti apie 15 mlrd. eurų. Be to, papildomą finansavimą veiklai naujosiose ES valstybėse narėse numato skirti ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas – kasmet papildomai apie 500 mln. eurų.

REKLAMA

Be to, ES ministrams bus pristatyta Europos Komisijos atnaujinta ataskaita, kurioje aptariama naftos kainų raida, faktoriai, lemiantys naftos pasiūlos ir paklausos dinamiką pastaraisiais metais, ir priemonės, skirtos naftos rinkos skaidrumo didinimui. Taip pat planuojama aptarti tarptautinės finansų struktūros pokyčius ir galimas iniciatyvas reaguojant į krizę finansų rinkoje.

Šio ECOFIN posėdžio dienotvarkėje yra ir aktualūs mokesčių klausimai: Europos Komisijos pateiktas pasiūlymas dėl kai kurių pakeitimų, susijusių su lengvatiniais pridėtinės vertės mokesčio tarifais, draudimo ir finansinėmis paslaugomis. Taip pat bus svarstomas Komisijos parengtų pakeitimų dėl palūkanų, gautų iš taupymo pajamų, apmokestinimo projektas. Susitikime dar bus aptarta Verslo apmokestinimo elgesio kodekso darbo grupės ataskaita ir 2007 finansinių metų ataskaita, kurią paskelbė Europos audito rūmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų