REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Vaikų Eurovizijoje” trečiąją vietą laimėjusi Eglė Jurgaitytė dabar ragauja „žvaigždžių duonos” - susidomėjimas muzikalia mergaite neslūgsta. “Lietuvos žinių” žurnalistai nusprendė apsilankyti jaunosios dainininkės namuose ir susipažinti su didele Jurgaičių šeima.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien žvaigždutė Eglė, kurios pasirodymu „Vaikų Eurovizijoje“ džiaugiasi tautiečiai, Vilniaus Katedros aikštėje įžiebs kalėdinę eglę. Pastaruoju metu dešimtmetė žvaigždutė vos spėja suktis - ji kviečiama į televizijų laidas, renginius ir susitikimus, žurnalistai prašo duoti interviu.

REKLAMA

Namuose prie miško

Iš anksto susitarę su Eglės tėveliu Virgilijumi, LŽ žurnalistai aštuntą valandą vakaro apsilankė Jurgaičių namuose, stūksančiuose sostinės pakraštyje prie miško. Prie vartelių pasitiko vilkinis šuo. Dviejų aukštų namo langai jaukiai švietė. Prie durų pasitiko Eglės močiutė ir broliai. Netrukus iš kažkur parskubėjo jaunosios atlikėjos mama. Didelėje šviesiais baldais apstatytoje svetainėje kūrenosi židinys, vaizdus rodė televizorius.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunajai dainininkei ta diena buvo įtempta: kėlėsi apie šeštą ryto, dalyvavo Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas“, tada - pamokos mokykloje, dar keli susitikimai, pamokos Balio Dvariono muzikos mokykloje. Kai galiausiai su tėveliu grįžo namo, čia laukėme mes - „apsiginklavę“ diktofonu ir fotoaparatu.



Muzikalūs giminaičiai

Buvo susirinkusi visa šeima: močiutė Regina, tėvelis Virgilijus, mama Loreta, vyresnieji broliai Vytautas ir Justas. Kai susėdome prie stalo ir pradėjome kalbėti, Eglė skambiu balsu užtraukė dainą. „Iš ko paveldėjai muzikinius gabumus?“ - „Mano giminėje - daug muzikalių žmonių“, - paaiškino dešimtmetė mergaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sužinojome, kad Eglės broliai Vilniaus Gedimino technikos universitete studijuoja statybos inžineriją: Vytautas - ketvirtame kurse, Justas - pirmame. Šis dar ir gitara brazdina. Trijų vaikų mama Loreta šiuo metu nedirba - rūpinasi didele šeima ir jaukiais namais, o Virgilijus yra UAB „TOP projektai“ komercijos direktorius. Įdomu, kad uošvis - taip pat buvo statybininkas. Dainuoti mėgsta visa didelė šeima. Mažoji atlikėja Eglė mielai suburtų šeimyninę muzikos grupę. Tėvas Virgilijus sūnų nespaudė būti statybininkais, sako, patys nusprendė tapti tos pačios srities specialistais. Jis prisipažino mėgstantis ne tik dainuoti, bet ir šokti. Kai priminiau, kad būna televizinių projektų, kur sukasi šokėjų poros, V.Jurgaitis pasvarstė, ar nereikėtų išbandyti jėgų, kad neatsiliktų nuo dukrelės, dainuojančios iš televizorių ekranų.

REKLAMA

Trijų atžalų tėvai Virgilijus ir Loreta patys kilę iš šeimų, kuriose augo po tris vaikus. Sutuoktiniai šypsojosi, kad jie tiesiog tęsia tradiciją. Ir garsiai pasvarstė apie dar vieną vaiką.

Judrus vaikas

Klausiama, kokia ji - gera ar išdykusi mergaitė, Eglė juokėsi: „Paklauskite brolių.“ Vienas iš brolių atsiliepė: „Padykusi.“ Tėvas šypsodamasis patikslino, kad Eglė - labai judrus ir gyvas vaikas. Visada geros nuotaikos, jos veide nuolat šviečia šypsena.

“Eglė vienu metu sugeba būti visur, - pasakojo V.Jurgaitis. - Namie jos visur yra - ir antrame, ir pirmame aukšte, ir rūsyje, kur yra sporto salė.“

REKLAMA

Dešimtmetė viską daro nuoširdžiai. Jai nesunku susikaupti. „Kai dukrai reikia lipti į sceną, ji „persijungia“ - dingsta visas vaikiškumas, - tvirtino tėvelis. - Eglė yra atsakinga.“

Klausiamas, ar vietoje nenustygstančią mergaitę kada tenka pristabdyti, V.Jurgaitis sakė: „Taip. Dažnai. Stabdžiai visada turi būti paruošti.“ Ir pagyrė dukrą, kuri visada viską spėja: mokytis, dainuoti, žaisti. Būdama namie, Eglė arba dainuoja, arba juokiasi.

Dar jai patinka skaityti knygas. Mėgstamiausias herojus - Haris Poteris.

“Laisvo laiko lieka daug, - tikino jaunoji atlikėja. - Mėgstu su šunimi po mišką pabėgioti ar šiaip pasivaikščioti, rudenį grybų parinkti, vasarą mėlynių pavalgyti. Žiemą patinka žaisti sniego karą. Slidinėti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kad nepervargtų

Eglės tėvams rūpi, kad mergaitės grafikas nebūtų pernelyg įtemptas. Supranta, kad dukra dabar gaus daugiau kvietimų dalyvauti įvairiuose renginiuose, koncertuoti. „Kvietimų jau prirašyti trys knygos lapai“, - atskleidė V.Jurgaitis. - Sėkmė nepraeina be atgarsių. Dabar reikia atiduoti duoklę. Sulaukėme didelio visuomenės dėmesio. Dabar jai turime parodyti dėmesį.“

Pasak Eglės mamos, svarbu, kad mergaitė nepervargtų ir dėl didelio krūvio nepraeitų noras dainuoti. Tėvelis teigia laukiantis, kada atslūgs susidomėjimas dukra: „Tada viskas stos į savo vietas.“

REKLAMA

Ką sunkiau auginti - gabų vaiką ar vidutinybę? „Gabų, - sakė V.Jurgaitis. - Tėvų atsakomybė didesnė. Reikia galvoti, kaip geriau atskleisti vaiko gabumus. Pats jis negali to padaryti. Tai yra tėvų pareiga - pastebėti, kam gabus vaikas, ir atitinkamai jį nukreipti. Taip pat sudaryti geras sąlygas. Tai mes ir darome.“ Jis prisipažino, kad sūnus Vytautą ir Justą auginti buvo lengviau negu pagranduką - dukrą. Abu vaikinai santūrūs - tuo panašūs į tėvą. O Eglė atsigimė į senelius, kurie taip pat buvo kaip ugnikalniai.

Norėtų būti... veterinarė

V.Jurgaitis nebijo, kad dukrą užkrės vadinamasis žvaigždžių virusas, ir ji išpuiks. „Vakcina yra paruošta, - šypsojosi jis ir surimtėjęs tęsė: - Vaikams ypač reikia būti atsargiems dėl tokių dalykų. Kita vertus, mes net džiaugiamės, kad dukrai - 10 metų, o ji jau supras, kokia yra „žvaigždžių duona“. Eglė visada svajojo tapti dainininke. Turės laiko apsispręsti, ar tikrai to nori.“

REKLAMA

Mama Loreta sakė, kad Eglė anksčiau norėjo būti operos solistė. Dešimtmetė atlikėja prisipažino, kad dabar ją domina popmuzika.

Eglė sakė turinti daug svajonių. Užaugusi ji norėtų būti dainininkė, aktorė ir... veterinarė.

Scenos baimė ir bobausiai

Jaunoji atlikėja pasakojo, kad nuo trejų metukų pradėjo lankyti vokalo pamokas. Pirmame koncerte dalyvavo būdama trejų su puse. „Dainavau per kačių parodą“, - šypsojosi Eglė. Mama pridūrė, kad ketverių metukų dukra dalyvavo pirmajame konkurse.

V.Jurgaitis pasakojo, jog nuo tada Eglė vis dažniau kildavo į sceną dainuoti. Ir visada tai darė drąsiai. „Nebuvo iš tų vaikų, kurie užlipa į sceną, pamato į juos žiūrinčius žmones ir nebežino, ką daryti. Ji priešingai - prieš publiką atsiskleisdavo“, - tvirtino mažosios dainininkės tėvelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugelis žiūrovų pastebėjo, kokia Eglė drąsi. Ji nesuka sau galvos, ar didelei auditorijai dainuoja. Klausiama, ar apskritai ko nors bijo, Eglė vaikiškai juokavo: „Bobausių.“ Vėliau vis dėlto prisipažino, kad baiminasi tamsos.

V.Jurgaičio teigimu, vaikams gali tik patarti, kokį gyvenimo kelią rinktis, o sprendžia jie patys. Jurgos mama tikino: „Svarbiausia, kad dukra būtų geras žmogus. Nebūtų išpuikusi, neužriestų nosies ir mokėtų bendrauti su žmonėmis.“

Trumpai

Pirmąjį apdovanojimą už geriausią pasirodymą E.Jurgaitytė gavo būdama ketverių metukų - 2002 metais Alytuje per tarptautinį popmuzikos festivalį-konkursą „Dzūkijos žvaigždutės“. 2004-aisiais, būdama šešerių, pradėjo lankyti B.Dvariono muzikos mokyklą. Vokalinio dainavimo meno mokosi pas mokytoją Nijolę Maceikaitę. Mergaitė daug koncertavo Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose Lietuvos miestuose, o dalyvaudama festivaliuose ir konkursuose Lietuvoje bei užsienyje pelnė nemažai įvairių apdovanojimų.

Rasa Pakalkienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų