REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar per šimtą žmonių susirinko prie Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos ir sankcionuotu mitingu išreiškė savo susirūpinimą dėl viešosios miesto pirties Trilapio gatvėje likimo.

REKLAMA
REKLAMA

Nerimą žmonėms kelia vis nenutylančios politikų kalbos apie planus pirtį privatizuoti ir taip atimti iš miestelėnų galimybę už palyginti nedidelę kainą mėgautis teikiamais pirties malonumais.

REKLAMA

Savivaldybės turto privatizavimo komisijos pirmininko pavaduotojas Rolandas Bražinskas bandė kreiptis į minią, tačiau greitai buvo „nušvilptas“. Aistroms nurimus jis pabrėžė, kad niekas nesiruošia pirties privatizuoti, tik abejojama dėl ją valdančios bendrovės „Vildmina“ gebėjimų ūkiškai tvarkytis.

„Ateik į pirtį, Bražinskai, ten ir pasikalbėsime“, - šaukė kai kurie mitingo dalyviai.

Žmonės atėjo su vantomis, perrištomis kryžiaus forma, ir galop pareiškė, jog raštu kreipsis į uostamiesčio Tarybą su reikalavimu galutinai baigti diskutuoti dėl pirties įtraukimo į privatizuojamų objektų sąrašą bei vietoje UAB „Vildmina“ įsteigti viešąją pelno nesiekiančią Savivaldybės įmonę.

REKLAMA
REKLAMA

Viešosios pirties direktorius Vytautas Eitmanavičius yra sakęs, kad jo nebestebina po keletą kartų per metus „pardavinėjama“ viešoji pirtis.

„Kalbama, kad reikėtų koncesininką parinkti. Šiauliuose taip ir padarė - atidavė pirtį žemės ūkio bendrovei koncesijos sutarties pagrindais. Tai jie atvažiavo pas mus klausti, kaip mes sugebame tvarkytis. Šiauliečiai dar gauna 150 tūkst. litų dotacijų kasmet iš Savivaldybės biudžeto, o mums finansavimas nutrauktas nuo 2003 metų ir, kaip matote, gyvuojame“, - teigė jis.

Investicijų galimybes direktorius pavadino labai skeptiškomis, nes tai būtų įmanoma padaryti nedidelėje pirtelėje, bet ne miesto, kur telpa 100 žmonių, o per dieną jų apsilanko apie 300.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų