REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pareigų laikinai nušalinto ir oficialiai kyšininkavimu įtariamo Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Alfonso Šimkaus darbdaviai jį perkėlė į kitas, žemesnes, pareigas, tačiau paliko tą pačią - antrą kvalifikacijos klasę, kuri garantuoja 30 proc. didesnį atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tad Savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriaus specialistas A. Šimkus, kuris po sulaikymo turi nedarbingumo pažymėjimą, išsaugojo tą pačią kvalifikacijos klasę, kaip ir turėtą vadovaujant departamentui.

REKLAMA

Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė uostamiesčio merą Rimantą Taraškevičių informavo, kad galiojančios teisės normos nenumato galimybės palikti iki perkėlimo į kitas valstybės tarnautojo pareigas suteiktą kvalifikacinę klasę tiems valstybės tarnautojams, kurie įstatymo nustatytais pagrindais yra nušalinti nuo pareigų ir perkelti į kitas valstybės tarnautojo pareigas.

Tad siūloma svarstyti atitinkamą Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą.

Tačiau tokie žingsniai greičiausiai bus tik šaudymas tuščiais šoviniais, mat A. Šimkui nuo gruodžio 1-osios sueis pensinis amžius.

Tiesa, pats A. Šimkus gali ir grįžti į darbą, tačiau apie jo planus tarnautojai teigė nieko nežinantys.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų