REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus troleibusų vairuotojai, besiskundžiantys prastomis darbo sąlygomis ir kolektyvinės sutarties įsipareigojimų nevykimu, nebuvo neišgirsti. Į jų problemas abejingai žiūri ir Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar planuotas streikuoti ketinančių „Vilniaus troleibusų“ darbuotojų profsąjungos tarybos posėdis, nesulaukus nei kelis kartus kviesto mero J. Imbraso, nei kitų savivaldybės atstovų, taip ir neįvyko. „Vilniaus troleibusų“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Danuta Iljina Eltai tvirtino, kad apsispręsti dėl streiko profsąjunga ketina artimiausiu metu, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Posėdžio išvakarėse „Respublikos“ kalbintas, žadėjęs apsilankyti planuojamame posėdyje ir išklausyti troleibusų vairuotojų bėdas sostinės meras juos ignoravo. Vakar J. Imbrasas su žiniasklaida bendrauti taip pat nepanoro. „Daugiau mero nekviesime ir jo nuomonės neklausime. Dabar jau tegul pats pas mus ateina“, - sakė D. Iljina.

Streikuoti Vilniaus troleibusų vairuotojai ketina dėl nevykdomų svarbiausių kolektyvinės sutarties įsipareigojimų: troleibusų vairuotojų viršvalandžiai neapmokami, spalio mėnesį nebuvo išmokėtas papildomas atlyginimas už metinius darbo rezultatus, neveikia sutartyje numatytas darbo saugos ir sveikatos komitetas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak D. Iljinos, atlyginimų didinimas nebus pagrindinis streiko reikalavimas. Svarbiausias tikslas yra geresnės darbo sąlygos.

„Vairuotojai dirba naktimis, neturi poilsio. Dėl šių priežasčių kyla pavojus ir keleiviams. Darbuotojai dėl sunkių darbo sąlygų suserga įvairiomis ligomis“, - sakė profsąjungos pirmininkė.

Troleibuso vairuotojas, atskaičius mokesčius, vidutiniškai uždirba apie 2 tūkst. litų per mėnesį, įskaitant viršvalandžius ir bilietų pardavinėjimą.

Iki ketvirtadienio vakaro buvo planuojama, kad pirmieji troleibusų vairuotojų streikai gali vykti gruodžio pabaigoje ar sausio pradžioje. Streikai truktų po kelias valandas.

Troleibusų vairuotojai yra streikavę ir anksčiau. 2000 m. gegužės 18 d. Vilniaus gatvėmis važiavo vos 2 troleibusai, nors paprastai kasdien į gatves išrieda 243. Tada šis streikas padarė 80 tūkst. litų nuostolį. Šiuo metu „Vilniaus troleibusų“ bendrovėje dirba 650 vairuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų