REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo rinkimus vienmandatėse apygardose pralaimėję politikai teigia nesigailintys dėl rinkimų kampanijai išleistų sumų, svyruojančių nuo 2 iki 62 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal Socialdemokratų partijos sąrašą į Seimą patekusi, tačiau vienmandatėje Vilniaus Šeškinės apygardoje rinkimus pralaimėjusi laikinoji socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė, jos Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktos ataskaitos duomenimis, savo rinkimų kampanijai vykdyti surinko ir išleido 57 tūkst. litų.

REKLAMA

Laikinoji ministrė ketvirtadienį BNS teigė nemananti, jog šie pinigai panaudoti bereikalingai.

„Galvoju, kad dirbau dėl žmonių ir Šeškinėje, ir Lietuvai visai, ir tikrai galvoju, kad visa tai, ką dirbu, tikrai atsiperka su kaupu, nes pakankamai didelis skaičius žmonių atėjo balsuoti už mane. Apskritai balsavo pagal sąrašą 48 tūkst. su viršum, o daugiau nei 5 tūkst. ir vienmandatėje balsavo. Galvoju, kad stengiausi, dirbau ir nesigailiu dėl nieko“, - kalbėjo V. Blinkevičiūtė.

REKLAMA
REKLAMA

Fabijoniškių vienmandatėje apygardoje rinkimus pralaimėjęs buvęs Naujosios sąjungos (socialliberalų) vedlys Artūras Paulauskas, VRK duomenimis, savo kampanijai skyrė virš 2 tūkst. litų, kuriuos panaudojo rinkimų užstatui sumokėti. Šiuos pinigus laikinasis aplinkos ministras skyrė iš asmeninių lėšų, tuo metu kitų asmenų aukų ar iš partijos iždo skirtų lėšų vietose nurodomi nuliai.

A. Paulauskas BNS tvirtino, jog šie 2 tūkst. litų buvo naudingi pritraukiant 2 tūkst. jo rėmėjų.

Jis teigė nematuojantis politinių sėkmių tokiais „materialiais“ dalykais kaip pinigai ar vietos Seime, o kovojantis dėl idėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bet matote, čia jūs labai primityviai formuluojat klausimus. Aš jau, kaip sakyti, pavargau mokyti visus, ir politinė veikla tai nėra... Galbūt taip atrodo, kiek kėdžių parlamente, kiek ten laimėjimų... Čia yra, kaip sakyti, gal ir svarbu, bet neypatingai. Jeigu tu ateini į politiką propaguoti idėjas ir dėl tų idėjų kovoti, turbūt čia yra svarbiausia, kad kuo daugiau žmonių persiimtų tas idėjas. Pinigais sunku viską išmatuoti, jūs taip labai materialiai, medžiagiškai viską svarstote“, - kalbėjo į Seimą nepatekęs politikas.

REKLAMA

Telšių rinkimų apygardoje savarankiškai kandidatavęs ekspremjeras Gediminas Vagnorius, rinkimų kampanijos laikotarpiu surinkęs ir išleidęs daugiau nei 65 tūkst. litų, antrajame rinkimų ture pralaimėjo „tvarkiečiui“ Almantui Petkui. G. Vagnorius BNS sakė nesigailintis pralaimėtai kovai išleistų tūkstančių, nes esą buvo verta „padėti Telšiams išsilaisvinti iš „Tvarkos ir teisingumo“ įtakos“.

„Nesigailiu, nes mano kampanija buvo organizuota su svarbiausiu tikslu - išmušti Pakso partijos įvaizdį Telšiuose, kur jis yra įsitvirtinęs. Tai yra paskutinis „Tvarkos ir teisingumo“ placdarmas. Ir aš ėjau su vienu tikslu - padėti Žemaitijos sostinei išsilaisvinti iš šitos partijos populizmo ir įtakos. Nesigailiu, nes mieste gana stipriai laimėjau - tai liudija, kad žmonės keičia savo nusistatymą“, - kalbėjo G. Vagnorius.

REKLAMA

Buvęs konservatorius teigė pralaimėjęs rinkimus dėl to, kad jie buvo, anot jo, „nesąžiningi“.

Iš socialdemokratų kandidatų į Seimą sąrašo pašalintas Gintautas Mikolaitis, balandį pagarsėjęs, kai neblaivus pasirodė parlamento rūmuose, kandidatavo į parlamentą savarankiškai. Kaip vėliau paaiškėjo, nesėkmingai per rinkimus pasirodęs buvęs parlamentaras, VRK duomenimis, rinkimų kampanijai finansuoti surinko ir išleido daugiau nei 11 tūkst. litų.

Pilietinės demokratijos partijos narys, buvęs Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas Kėdainių vienmandatėje apygardoje rinkimų kovą pralaimėjo „darbietei“ Virginijai Baltraitienei. Vykdydamas politinę kampaniją, jis iš juridinių asmenų surinko ir išleido 78 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „pilietininkų“ vedlys Algimantas Matulevičius, iškritęs iš rinkiminės kovos Karoliniškių vienmandatėje apygardoje, spalio pradžioje buvo surinkęs 56 tūkst. litų aukų ir išleidęs 29 tūkst. litų.

Ketvirtadienis - paskutinė diena, kai visi rinkimų kampanijos dalyviai gali pateikti Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) finansines savo kampanijos ataskaitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų