REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad būti genijumi - tai 1 procentas talento ir 99 įdirbio. Dabar mokslininkai tvirtina, aiškiai žinantys, kiek tiksliai laiko tai atima.

REKLAMA
REKLAMA

Jų teigimu, norėdamas pasiekti pasirinktos disciplinos aukštumas, turi tam skirti ne mažiau kaip 10 000 praktikos valandų. Kol kas geriausiai tai sekasi sportininkams, muzikantams ir šachmatininkams, rašo „Daily Mail“.

REKLAMA

Tyrėjai pripažįsta, kad talentas ir sėkmė yra svarbūs faktoriai, tačiau tinkama ir nuolatinė praktika - esminis dalykas norint tapti ne tik „geru“ kurioje nors srityje, o tiesiog „sublizgėti“.

Šį tyrimą atliko Berlyno Muzikos Akademija. Jo metu buvo stebimi smuikininkai, kurie pradeda mokytis groti smuiku nuo penkerių, tam skirdami dvi ar tris valandas per savaitę. Atitinkamai, jiems augant, didėja ir dėmesys praktikai. Iki 20 metų šios srities profesionalai jau būna tam skyrę 10 000 praktikos valandų, o paprastesni studentai tik - 8 000.

Malcolmo Gladwellas knygoje „Outliers“ rašoma, kad „The Beatles“ sėkmės raktas - praktika. Garsusis ketvertas savo karjeros pradžioje repeticijoms skirdavo aštuonias valandas per dieną, septynias dienas per savaitę. Iki to laiko, kai jie pasiekė populiarumo aukštumas, „The Beatles“ gyvai buvo pasirodę maždaug 1200 kartų. To nebūtų galima pasakyti apie šių dienų grupių gyvų pasirodymų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų