REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutiniuoju Europos diktatoriumi vadinamas Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka, duodamas interviu agentūrai AFP, pareiškė, kad NATO pajėgų stiprinimas jo vadovaujamos valstybės pasienyje provokuoja Europoje „ginklavimo mini lenktynes“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mus itin neramina tai, kas vyksta prie mūsų sienų... Kodėl NATO lėktuvai rengia skrydžius prie mūsų sienų? Mes pradedame stiprinti savo oro gynybos pajėgas. Tai yra ginklavimosi mini lenktynių pradžia“ - teigė diktatorius.

REKLAMA

Paklaustas apie Baltijos valstybių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – narystę NATO, A. Lukašenka pareiškė, kad aljanso greitojo reagavimo pajėgų dislokavimas Baltijos valstybėse verčia Baltarusiją imtis atsakomųjų veiksmų.

A. Lukašenka paragino NATO vietoje tolesnės plėtros verčiau pamąstyti apie tai, kaip likviduoti šią „karinę mašiną“. Baltarusijos diktatoriaus teigimu, tai padaryti yra būtina.

Nors Baltarusijos ir Rusijos santykius A. Lukašenka įvertino kaip itin artimus, tačiau jis pabrėžė ir apie būtinybę stiprinti bendradarbiavimą ir su Europos Sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų