REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šokiai su Madonną įžeidusiu DJ Format

Jau šį penktadienį „Boogaloo“ serija dar kartą „keliasi“ į Braitoną. Į miestą, garsėjantį menininkų gausa ir laisvu gyvenimo būdu.

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieną mėnesį po gyvą funk, hip hop, breaks muzikos legendą pristatantis Tomo Boo ir Justo Fresh tandemas šį kartą dovanoja DJ Format pasirodymą. Šis senas „rave“ lapinas, diskotekose grojantis jau 16 metų, klube „Gravity“ pasirodys pirmą kartą.

REKLAMA

„Na štai, maestro vėl grįžta į Lietuvą! Visų mylimas DJ Format keliauja po pasaulį, kad galėtų rasti geriausias funky, hip hop stiliaus dainas. Iš jo galima tikėtis visada naujo  skambesio ir nepriekaištingos oldskool miksavimo technikos. Nusimato TIKRI „Boogaloo“ šokiai ir puiki nuotaika! Dalyvavimas būtinas!“, - tiesiai šviesiai sako serijos šeimininkas Tomas Boo.

Karjerą pradėjo nuo skandalo

Į muzikos pasaulį DJ Format ; įsiveržė su trenksmu prieš gerus dešimt metų, kai visiems pareiškė: „I love hip-hop like Madonna loves dick!“. Tą kartą pasipiktino ne tik pati atlikėja, bet ir Britanijos muzikos gerbėjai. Šis mažas skandalas išėjo į naudą, nors populiarumą britas vis vien užsitarnavo tik muzikos pagalba.  

REKLAMA
REKLAMA

DJ Format yra ne tik didžėjus ir prodiuseris, bet ir radijo laidų vedėjas, renginių organizatorius, įrašų kompanijos savininkas. Tačiau įdomiausias jo užsiėmimas - rečiausių įrašų kolekcionavimas. Nors plokštelių britas nebe suskaičiuoja vis vien kiekvienoje šalyje, kurioje groja, būtinai vyksta į sendaikčių turgelius ir ten perka kuo keistesnius ir retesnius įrašus. Taip bus ir šį kartą. Didžėjus į Lietuvą atvyks dieną prieš pasirodymą ir keliaus tiesiai į senų plokštelių parduotuvę.

Plokštelėje skamba „Velnio nuotaka“

Du albumus išleidęs DJ Format gali pasigirti tuo, kad garsusis leidinys „The Sun“ brito paskutinįjį diską „If You Can't Join 'Em Beat 'Em“ įtraukė į geriausių 2005-ųjų metų albumų top šimtuką. Be to, šis albumas buvo pakilęs į Jungtinės Karalystės indie muzikos topo trečiąją vietą. Negalima nepaminėti, kad šio disko viename kūrinyje buvo galima išgirsti ritmų ir vokalų iš garsiojo Lietuvos miuziklo „Velnio nuotaka“.

Ne mažą vaidmenį penktadienio „Boogaloo“ svečio karjeroje vaidina ir miksuoti rinkiniai. Jų turi beveik dešimt. Tarp kurių ir daugelio didžėjų svajone vadinamo rinkinio „Fabric” 27-oji dalis. Dėl savo nepaprastai įdomios muzikos ir dar įdomesnių pasirodymų DJ Format užsitarnavo viso funk, hip hop, breaks muzikos elito palaikymą. Juo žavisi DJ Spooky,  Mr. Scruff, DJ Shadow bei Lietuvoje jau groję DJ Food, „The Herbaliser“, Krafty Kuts ir „Coldcut“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų