REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau antrąjį kartą 2008-aisiais skelbiami „Bank Austria Literaris“ apdovanojimai, skirti rytų ir pietryčių Europos autorių literatūros darbams apdovanoti. Šį kartą prizinis fondas – 100 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tai didžiausia iki šiol kada nors minėtame regione skirta suma literatūros apdovanojimams.

Apdovanojimams pasirinktas regionas – neatsitiktinis. Jis tiesiogiai susijęs su „Bank Austria“, kuris yra „UniCredit Group“ dalis, ekonomine veikla. „Bank Austria“  yra rinkos lyderis augančiame rytų ir pietryčių Europos regione.

REKLAMA

Vis dėlto svarbiausia tai, kad bankas vysto ir įgyvendina įvairias kultūrines partnerystes. Šiais metais „Bank Austria“ į pagalbą pasitelkė dar du partnerius – „KulturKontakt Austria“ ir „Wieser Verlag“ sukaupusius didžiulę patirtį rytų Europoje.

Komisija, kuriai vadovavo Čekijos rašytoj as ir tarptautinio P.E.N. klubo prezidentas Jiří Gruša, iš daugybės kandidatų išrinko laimėtojus. Peržiūrėjusi bemaž 800 tekstų, komisija sumažino pretendentų į apdovanojimo laimėtojus sąrašą iki 25.

REKLAMA
REKLAMA

Galiausiai iš šio sąrašo išrinkti „Bank Austria Literaris 2008“ nugalėtojai: Slovakijos autorius Agda Bavi Pain ir jo knyga „Koniec sveta“ (lietuvių k. „Pasaulio pabaiga“).

Antroji vieta atiteko serbui  Srđan Valjarević, su kūriniu „Komo“.

Trečioji – bulgarui Palmi Rancev, išleidusiam knygą „Malko kasmet za po-kasno“ (lietuvių k. „Truputį sėkmės vėliau“).

Šiais metais taip pat specialiu prizu už poeziją apdovanotas Slovakijos poetas Rudolfas Jurolekas už savo knygą „Život je možný“ (lietuvių k. „Gyvenimas įmanomas“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimų ceremonija įvyko lapkričio 20 d. „Metro Kino“, Vienoje.

Taip pat keturių savaičių viešnage Vienoje apdovanoti: Katarina Marincic (Slovėnija), Sigitas Parulskis (Lietuva), Ion Manulescu (Rumunija), Aleksej Iwanow (Rusija), Peter Semolic (Slovėnija), Tanja Stupar-Trifunovic (Bosnia-Hercegovina) ir Eugeniusz Tkaczyszyn-Dycki (Lenkija).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų