REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) pirmininko rinkimus stabdo tai, kad naujos sudėties Teisėjų taryba dar nepaskyrė narių į Nuolatinę teisėjų veiklos vertinimo komisiją, kuri turi įvertinti kandidatūras.

REKLAMA
REKLAMA

„Vertinimo komisija dabar negali veikti, nes formaliai jos nėra. Teisėjų taryba rinksis kitą penktadienį, jinai pasitvirtins savo narius Vertinimo komisijoje - tikriausiai niekas nesikeis, bet formaliai ji negali dabar atlikti savo pareigos ir įvertinti kandidatų. Prašėme, kad šito klausimo nevilkintų, kai paskirs narius, tikimės, kad Vertinimo komisija greitai ir apsispręs dėl kandidatų į LVAT vadovus“, - BNS sakė prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė.

REKLAMA

LVAT pirmininku pretenduoja tapti ankstesnis teismo pirmininkas Virgilijus Valančius, šio teismo teisėjai Artūras Drigotas ir Stasys Gagys. V.Valančiui lapkričio 11 dieną baigus kadenciją, pirmininko pareigas laikinai eina jo pavaduotojas Ričardas Piličiauskas.

Nors paraiškų šioms pareigoms užimti pateikimo terminas pasibaigė lapkričio 7-ąją, A.Rauličkytė BNS ketvirtadienį sakė, kad šiuo metu įvardijamas trijų kandidatų sąrašas gali būti negalutinis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad mes turime pauzę, gali išeiti į naudą. Pagrindinis atskaitos taškas yra tai, ar realiai įvyko vertinimo etapai, todėl jei atsirastų daugiau kandidatų, nors terminas ir pasibaigęs, bet atranka neprasidėjusi, tai mes su džiaugsmu vertintume. Reikia tikslo neužmiršti pagrindinio - kad kandidatų būtų daugiau“, - pabrėžė A.Rauličkytė.

Prezidentas ne kartą yra sakęs, kad būtina teismų vadovų rotacija, kuri esą padėtų „atsinaujinti teismų veiklai“.

Teismų įstatymas numato galimybę tam pačiam asmeniui eiti teismo pirmininko pareigas dvi kadencijas iš eilės. Vyriausiojo administracinio teismo pirmininku gali tapti tik šio teismo teisėjas.

Vyriausiojo administracinio teismo pirmininką skiria ir atleidžia prezidentas Teisėjų tarybos patarimu. V.Valančius pareigas ėjo šešerius metus, šiuo metu kadencija sutrumpinti iki penkerių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų