• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bonoje statomas naujas „Auros“ šokio spektaklis

Lapkričio pradžioje Kauno šokio teatro „Aura“ šokėjai išvyko į Boną (Vokietija), kur beveik visą mėnesį su čekų kilmės choreografu Karelu Vaneku (Karel Vanek) statys naują šokio spektaklį.  

REKLAMA
REKLAMA

Bendrą šokio projektą dar 2007 m. pavasarį „Aurai“ pasiūlė Karelas Vanekas, kuris su savo žmona Eva Černa yra ne kartą dalyvavęs „Auros“ organizuojamame tarptautiniame modernaus šokio festivalyje – kaip šokėjų duetas „Černa & Vanek Dance“.

REKLAMA

Tačiau sunkiai susirgus Evai naujojo spektaklio statymas buvo atidėtas. Šių metų gegužę Karelo žmona mirė nuo vėžio, tad šį rudenį jis ryžosi realizuoti savo ankstesnį kūrybinį sumanymą. Tai pirmas Karelo Vaneko šokio projektas po artimo žmogaus netekties.

„Auros“ ir „Černa & Vanek Dance“ šokio projekto premjera Vokietijos publikai bus pristatyta lapkričio 27 ir 28 dienomis Bonos kultūros centro „Brotfabrik Bonn“ teatro salėje.  

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su naujuoju spektakliu taip pat bus parodytas vienas sėkmingiausių „Auros“ šokio spektaklių – „Aseptinė zona arba lietuviškos sutartinės“. Už šio spektaklio choreografiją „Auros“ meno vadovė Birutė Letukaitė 2006 m. apdovanota Auksiniu scenos kryžiumi. 



Michailo Raškovskio nuotr.

Koncertiniai „Auros“ pasirodymai Bonoje yra tarp daugelio kitų visoje Vokietijoje vykstančių renginių, skirtų Baltijos šalių kultūros metams, kurie organizuojami minint Lietuvos Nepriklausomybės 90-metį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų