REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lietuvos ambasadorius Rusijoje Rimantas Šidlauskas teigia, kad Maskva ir Briuselis sugebės išspręsti Šengeno vizų problemą, su kuria susiduria Kaliningrado gyventojai.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šidlauskas neatmeta galimybės, kad Šengeno vizų apmokėjimo Kaliningrado gyventojams klausimas gali būti peržiūrėtas.

REKLAMA

„Aš asmeniškai esu įsitikinęs, kad ateityje klausimas gali būti išspręstas, jeigu jis vėl būtų iškeltas ir jei dėl šio klausimo būtų paruošta gerai motyvuota pozicija“, – sakė diplomatas naujienų agentūrai „Interfax“, atsakydamas į klausimą, kodėl po Lietuvos įstojimo į ES Kaliningrado gyventojams vizos tapo mokamos.

Pasak jo, „ES – tai ne restoranas, kuriame meniu yra iškaltas ant akmens“.

„ES rėmuose daug kas gali būti keičiama, tiesiog yra reikalingas geras nusiteikimas, motyvacija, pasiruošimas, koordinacija. Ir tada galima rasti daug sprendimų“, – tikino R. Šidlauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Diplomatas pridūrė, kad „ES, be abejo, – tai didžiulis biurokratinis aparatas, kuriame pakankamai sunku veikti, tačiau nieko nėra neįmanomo“.

„Galbūt ir Lietuva, ir Rusija nepakankamai koordinuotai kėlė šį klausimą – Rusija truputį pavėlavo reaguodama ir spausdama ES išspręsti šį klausimą“, – reziumavo R. Šidlauskas.

R. Šidlauskas Lietuvos ambasadoriaus Rusijoje pareigas ėjo iki spalio pabaigos. Jį diplomatinėje tarnyboje pakeitė buvęs ambasadorius Latvijoje Antanas Vinkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų