• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV bankų sektorius 2008 metų lapkritį neteks dar 70 000 darbo vietų, rašo dienraštis „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis finansinių organizacijų peržiūri savo finansinius planus 2009 metams ir planuoja mažinti išlaidas. Skaičiuojant viso pasaulio mastu, darbo gali netekti 200 000 bankininkų. Spalio pabaigoje pasaulinėje bankų sistemoje darbo vietų sumažėjo 150-čia tūkstančių.

REKLAMA

Manoma, kad labiausiai nukentės žmonės, dirbantys bankų investiciniuose padaliniuose. Būtent ši bankinės veiklos sritis labiausiai nukentėjo nuo finansinės krizės. JAV Federalinė rezervų sistema teigia, kad vien Niujorke darbo neteks nuo 55 iki 78 tūkstančių finansininkų.

Lapkričio 6 du stambūs bankai - „Citigroup“ ir „Goldman Sachs“ - paskelbė apie rengiamą etatų mažinimą. Buvęs investicinis bankas „Goldman Sachs“ planuoja atleisti 3200 darbuotojų, o „Citigroup“ - 9100. Iš „Merrill Lynch“ jau atleista 5700, iš „Morgan Stanley“ -4400 žmonių.

Spalio pradžioje didžiausia JAV personalo agentūra „Whitney Group“, ieškanti ir aukščiausio lygio vadovų bankams, paskelbė apie tai, kad jai trūksta lėšų atlyginimams sumokėti. Dėl masiško bankininkų atleidinėjimo stipriai sumažėjo agentūros pelnas. Spalio mėnesį „Whitney Group“ sąskaitoje buvo tik 100 000 dolerių, nors dar 2007 metais kompanija gavo 30 milijonų dolerių pelną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų