• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Būsimasis centro dešinės koalicijos premjeras Andrius Kubilius pareiškė, kad pridėtinės vertės mokesčio lengvatos šildymui šį sezoną dar nebus atsisakyta, tačiau ateityje tai bus padaryta.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia atsisakyti lengvatų, paliekant jų labai nedaug. Pavyzdžiui, nenorime liesti PVM lengvatos šildymui, nors socialine prasme jos nėra teisingos - jos atpigina šildymą ne tik tiems, kurie gyvena sunkiau, bet ir visiems - tame tarpe ir Seimo nariams, ir verslininkams, uždirbantiems po 100 tūkst. Kitokią sistemą - atsisakant PVM lengvatos ir tuos pinigus skiriant padėti susimokėti už šildymą tiems, kurie gyvena sunkiau, mes planuojame įgyvendinti kiek vėliau“, - Lietuvos radijo laidoje „Akiračiai“ penktadienį sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Šiuo metu šilumos energijai taikomas 5 proc. lengvatinis PVM tarifas.

Komentuodamas idėją suvienodinti gyventojų pajamų, pridėtinės vertės ir pelno mokesčių tarifus, A. Kubilius minėjo Slovakijos pavyzdį, kur visų šių mokesčių tarifas yra vienodas - 19 proc.

„Mums tai leistų irgi pasekti jos pavyzdžiu ir tapti patrauklia investuotojams šalimi, šiuos modelius mes jau svarstome“, - kalbėjo būsimasis premjeras.

BNS žiniomis, svarstoma galimybė šių trijų mokesčių tarifą suvienodinti iki 19 arba 20 procentų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kokie tarifai svarstomi, kol kas nenoriu sakyti, nes tai jautri tema, o spekuliuoti, nežinant galutinio sprendimo, būtų nesąžininga verslo ir kitų piliečių atžvilgiu. Peržiūrime įvairius skaičiavimus“, - BNS sakė Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus Rimantas Dagys.

Anot jo, galutinis sprendimas turėtų būti priimtas pirmadienį.

Šiuo metu fizinių asmenų pajamos apmokestinamos 24 proc. tarifu, kai kurių rūšių pajamos (įskaitant pajamas, gaunamas pagal autorines sutartis) - 15 proc. tarifu, įmonių pelno mokestis yra 15 proc., o pridėtinės vertės mokestis - 18 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų