REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Už sužalojimą 3 metų laisvės atėmimo bausme nuteisto rašytojo ir vertėjo Sigito Gedos ginti stojo byloje nukentėjusia pripažinta duktė Uršulė Gedaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamojoje byloje nukentėjusiąja pripažinta mergina nusprendė apskųsti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo tėvas turėtų būti uždarytas į atvirąją koloniją Pravieniškėse, praneša naujienų portalas delfi.

REKLAMA

Teismo nuosprendį apskundė ir S. Geda. Pasak Vilniaus apygardos teismo atstovės Kristinos Kisielienės, apeliaciniuose skunduose S. Geda ir jo duktė prašo pritaikyti įstatymuose numatytas lengvatas ir neskirti su laisvės atėmimu susijusių bausmių.

Po apkaltinamojo nuosprendžio rašytojas nusprendė atsisakyti jį gynusio advokato Stasio Karvelio paslaugų. Gynėjui poetas atsiuntė SMS žinutę, kad jam giminės surado kitą advokatą, kuris ir parašė apeliacinį skundą.

REKLAMA
REKLAMA

S. Gedos ir U. Gedaitės skundus nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas.

Vilniaus apygardos teismas skyrė poetui trejus metus atviroje kolonijoje atsižvelgdamas į tai, kad lengvinančių aplinkybių nėra, o sunkinanti yra ta, jog darydamas nusikaltimą S. Geda buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Teismas taip pat atkreipė dėmesį į sudėtingą kaltinamojo sveikatos būklę bei tai, jog poetas administracine tvarka nebuvo baustas ir yra charakterizuojamas teigiamai.

Daugybės literatūros premijų laureatas, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino 4-ojo laipsnio ordino kavalierius, poetas, kritikas, dramaturgas, vertėjas, eseistas S.Geda nuteistas už 27 metų dukters Uršulės sunkų sužalojimą peiliu jų abiejų namuose beveik prieš dvejus metus - 2007-ųjų sausio 19-osios vakarą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal nuosprendį S.Geda turėtų apsigyventi atvirojoje kolonijoje, kurioje nuteistieji laikomi be apsaugos, tačiau yra prižiūrimi, o jei yra būsto sąlygos, gali gyventi šalia atviros kolonijos su savo šeimomis. Kolonijos gyventojai turi pakankamai laisvės pasimatyti su artimaisiais, gauti siuntinius, skambinti telefonu, išvykti už kolonijos ribų gydymosi, darbo ar mokymosi tikslais, vykti namo atostogų ir pan.

Prokurorų teigimu, nusikaltimas, už kurį nuteistas S. Geda, priskiriamas prie labai sunkių. Už sunkų savo vaiko sveikatos sutrikdymą jam grėsė laisvės atėmimas nuo 2 iki 12 metų. Šiuo nusikaltimu įtariamam asmeniui nenumatyta galimybė išvengti teismo susitaikius su nukentėjusiuoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų