REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Beveik vieno milijardo litų deficitą šiemet planuojančios „Sodros“ Klaipėdos skyriaus darbuotojai kartu su atlyginimu už spalio mėnesį jau gauna ir vadinamąsias kalėdines premijas, paprastai mokamas metų gale.

REKLAMA
REKLAMA

„Taip, už spalį mūsų darbuotojai gaus priedus, bet aš tiesiog nežinau, ar jie yra įvardijami kalėdiniais priedais. Tiesiog nelaukiant vadinamojo trylikto atlyginimo jau yra pradėta mokėti dabar“, – BNS antradienį sakė „Sodros“ Klaipėdos skyriaus vyriausioji ryšių su visuomene specialistė Eglė Eivaitė.

REKLAMA

Jos teigimu, premijos skirtos visiems darbuotojams, kurių Klaipėdos „Sodros“ skyriuje dirba per 250.

„Kadangi darbo užmokesčio fonde šiek tiek susikaupusių pinigėlių buvo, toks buvo sprendimas priimtas. Praėjusiais metais taip nebuvo, buvo mokama gruodžio mėnesį, bet taip pat būna ir metų bėgyje, kaip būna profesinės šventės, būna mokamos priemokos visiems darbuotojams“, – aiškino E. Eivaitė.

Pasak Klaipėdos „Sodros“ atstovės, priemokų dydis nėra vienodas visiems darbuotojams ir nėra lygus atlyginimui, o apskaičiuojamas pagal „tam tikrą procentą nuo atlyginimo“.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbo užmokesčio fondas nėra perteklinis, tiesiog per metus susikaupia kažkiek pinigėlių, iš kurių po to ir mokami tryliktieji atlyginimai“, – sakė E. Eivaitė.

Tokie priedai „Sodros“ Jonavos ir Telšių skyriaus vadovams sukėlė nuostabą.

„Mes dar nežinome, ar išvis gausime (priedus – BNS). Aš manau, kad jokio trylikto atlyginimo net nežada mokėti, kadangi yra juoda duobė. Mes tikrai nežinome, kad mums tryliktas atlyginimas turi būti mokamas spalio mėnesį. Pernai mes buvome kelis šimtus kalėdinę premiją gavę iš sutaupyto mokos fondo, bet kartais ir tų negauname. Daugiau mes niekad nieko negauname niekada“, – BNS sakė „Sodros“ Jonavos skyriaus direktoriaus pavaduotoja įmokoms, pašalpoms ir nedarbingumo kontrolei Violeta Sabutienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jokiais būdais, tikrai ne. Kaip mes galime mokėti, iš ko? Jeigu yra valdybos leidimai, tai tada mokama, jeigu yra mokos fondo sutaupymai, bet dabar apie tai juk nėra kada ir galvoti. Šiandien tik lapkričio pradžia, supraskite“, – BNS sakė „Sodros“ Telšių skyriaus vadovė Zuzana Gumuliauskienė.

Anot Z. Gumuliauskienės, norint mokėti darbuotojams kalėdinius priedus reikalinga gauti valdybos leidimas „iš Vilniaus“.

Ar tokį leidimą turi „Sodros“ Klaipėdos skyrius, BNS antradienį išsiaiškinti nepavyko. Su „Sodros“ generaliniu direktoriumi Mindaugu Mikaila BNS susisiekti nepasisekė.

REKLAMA

Šiuo metu Lietuvos fiskalinis deficitas turėtų siekti 2,688 mlrd. litų ir sudaryti 2,35 proc. prognozuojamo šių metų bendrojo vidaus produkto (BVP). Pernai suplanuotas 2008-ųjų valdžios sektoriaus deficitas buvo 0,5 procento.

Didžiausią deficito dalį sudaro „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondų deficitas – rugsėjo pabaigoje paskaičiuota, kad per visus šiuos metus bendros jų išlaidos viršys pajamas 1,112 mlrd. litų.

Kitais metais numatomas 1,3 mlrd. litų „Sodros“ biudžeto deficitas. Vyriausybė padengs 600 mln. litų, likusiai daliai ieškoma finansavimo šaltinių.

Iš kur rasti trūkstamų lėšų „Sodrai“, bus svarstoma lapkričio 11 dieną numatytame Trišalės tarybos posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų