REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mirusiųjų atminimo dienos vakare senojoje Klaipėdos Švento Juozapo Darbininko bažnyčioje įsisiautėjo liepsnos. Kilęs gaisras per kelias valandas ją visiškai sunaikino.

REKLAMA
REKLAMA

Neatmetama versija, kad buvusioje bažnyčioje gaisras galėjo kilti ir nuo piktavalio rankos - įtariama, kad ji padegta.

Gaisro metu visiškai sudegė medinė pastato dalis, dūmai pasklido po visą miestą, jų kvapas jautėsi net už kelių kilometrų nuo gaisravietės.

REKLAMA

Aplinkiniai gyventojai apie 22 val. pastebėjo iš pastato besiveržiančius dūmus ir iškvietė ugniagesius, o kai šie netrukus jau buvo įvykio vietoje, medinė pastato dalis degė atvira liepsna.

Su gaisru kovojo 5 ugniagesių komandos, joms pagelbėjo ir aplinkiniai gyventojai, tačiau liepsnos pažabotos tik apie 3 val. nakties, darbai vyko ir vakar.

Ekspertai tiria gaisro priežastis, tarp kurių minima ir netvarkinga elektros instaliacija bei padegimas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastarosios versijos laikosi ir aplinkiniai gyventojai, kurių manymu, ugnį galėjo įžiebti prie buvusių maldų namų dažnai besibūriuojantys asocialūs asmenys ar Helovino proga siautėjęs jaunimas.

Beje, po vakarinių sekmadienio pamaldų kunigas parapijiečius perspėjo atsargiau elgtis su ugnimi ir atidžiau prižiūrėti Vėlinių proga deginamas žvakutes, kad šios nesukeltų gaisro.

Senojoje bažnyčioje pamaldos šiuo metu nevyksta - joje pastaraisiais metais buvo laikomi labdaringa veikla užsiimančios organizacijos „Caritas“ maisto produktai, kuriais buvo maitinami nepasiturintys klaipėdiečiai.

1990 m. pastatytoje medinėje bažnyčioje parapijiečiai melsdavosi iki tol, kol buvo pastatyta naujoji mūrinė bažnyčia.

("Vakarų ekspreso" nuotr.)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų