• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po nesėkmingai susiklosčiusių rinkimų valstiečių liaudininkų lyderė Kazimira Prunskienė žada rengti partiją ateities rinkimams, o savo pačios galimybes dalyvauti prezidento rinkimuose vertina skeptiškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pabūti šalia, dirbti tik politikoje yra gal net prasmingiau“, - BNS sakė į naująjį Seimą nepatekusi politikė, dabar vadovaujanti Žemės ūkio ministerijai.

REKLAMA

Paprašyta patikslinti, ką vadina „darbu politikoje“, K. Prunskienė sakė: „Analizuoti situaciją, stiprinti partiją, ruoštis kitiems rinkimams, kurių bus visa serija per ateinančius porą metų“.

Politikės teigimu, partiją stiprinti bus stengiamasi tariantis dėl bendradarbiavimo su kitomis ideologiškai artimomis partijomis, tarp kurių K. Prunskienė paminėjo Naująją sąjungą ir Lietuvos lenkų rinkimų akciją (LLRA).

„Manau, kad atsiras tokių politinių jėgų, kurios dabartinėje situacijoje irgi supras, kad reikia stiprėti ne atskirai po vieną, o giminingoms partijoms apsijungti ir stiprėti“, - kalbėjo žemės ūkio ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jos, su LLRA atstovais naujajame Seime bus tariamasi dėl bendros frakcijos sudarymo.

„Mes gal vėlgi galėtume pakartoti tradiciją su LLRA sudaryti tokią subalansuotą frakciją ir veikti Seime, kad ir su mažesnėmis pajėgomis“, - sakė K. Prunskienė.

Galimybę dalyvauti kitais metais vyksiančiose prezidento rinkimuose K. Prunksienė vertino skeptiškai, tačiau visiškai jos neatmetė.

„Manau, kad dabartiniam kontekste tos galimybės nėra didelės, bet viskas priklauso nuo to, kaip klostysis reikalai Lietuvoje per ateinantį pusmetį“, - kalbėjo politikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji sakė esanti pasirengusi palaikyti kitą „kompetentingą, stiprų“ kandidatą.

„Yra viena kandidatė, kuri, manau, pakankamai stipri, ir jeigu tik ji apsispręstų, aš manau, kad galima būtų ją palaikyti“, -teigė žemės ūkio ministrė.

Į Seimą K. Prunskienė nepateko, kai pirmajame rinkimų ture jos vadovaujama Valstiečių liaudininkų sąjunga neįveikė 5 proc. barjero ir negavo mandatų daugiamandatėje apygardoje, o antrajame ji pati, surinkusi 44,07 proc. rinkėjų balsų Molėtų-Švenčionių rinkimų apygardoje pralaimėjo konservatorių kandidatui Valentinui Stundžiui.

Vienmadatėse apygardose į Seimą buvo išrinkti trys valstiečių liaudininkų atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų