REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV kariniai sraigtasparniai Sirijos teritorijoje netoli pasienio su Iraku vykdė antiteroristinę misiją, per kurią žuvo 8 civiliai, iš kurių 4, kaip skelbiama, yra vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Sirijos naujienų agentūra „Sana“ teigė, kad operacija vykdyta rytinėje Sirijos dalyje esančioje Abu Kamalio pasienio zonoje. Damaskas jau pasmerkė JAV operaciją kaip rimtą teritorinio suvereniteto pažeidimą.

REKLAMA

JAV kol kas nei patvirtino, nei paneigė kalbas apie incidentą. Tiesa, vėliau anoniminiai šaltiniai JAV armijoje pareiškė, kad kariai vykdė ataką prieš užsienio kovotojus, susijusius su teroristų tinklu „Al-Qaeda“. Anksčiau Vašingtonas kaltino Siriją, kad ši per savo teritoriją leidžia į Iraką patekti kovotojams iš užsienio.

Sirijos vyriausybė išsikvietė Irako ir JAV diplomatus, kuriems išreiškė protestą.

Jei kalbos apie išpuolį pasitvirtins, tai bus pirma atskleista JAV ataka Sirijos teritorijoje.

Išpuolis įvykdytas tuo metu, kai suirutę Vidurio Rytuose užviręs prezidentas George‘as W. Bushas ruošiasi trauktis iš posto, o dauguma Vakarų Europos valstybių stengiasi švelninti savo santykius su Sirija.

Skelbiama, kad išpuolis įvykdytas sekmadienį 16 val. 45 min. vietos laiku. Iš malūnsparnių iššokę JAV kariai esą puolė atakuoti statomą civilinį namą ir apšaudė ten buvusius darbininkus. Per išpuolį esą žuvo 8 žmonės, iš kurių 4 buvo vaikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų