REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT“, ketinančios įgyvendinti milijardinės vertės energetikos projektus, vadovu paskirtas kelių mėnesių patirtį energetikoje turintis vadybininkas ir finansininkas Gintautas Mažeika teigia pirmiausiai ketinantis susitikti su nauja Vyriausybe bei Kainų komisijos vadovu.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinė situacija su Kainų komisija manęs netenkina - noriu pakeisti santykius ir bendravimo stilių. Manau, kad pradėsime santykius su Kainų komisija nuo balto popieriaus lapo“, - sakė iki šiol buvęs antrinės „Leo LT“ elektros skirstymo bendrovės Rytų skirstomieji tinklai (RST) generalinis direktorius ir valdybos pirmininkas G.Mažeika.

REKLAMA

Jo teigimu, elektros tarifai nuo kitų metų tikrai didės, nes auga gamybos ir perdavimo kaina, taip pat nuostoliai paskirstymo tinkle. Tačiau kiek bus prašoma didinti „Leo LT“ įmonių tarifus, G.Mažeika treigė aiškiau pasakysiantis kitos savaitės pabaigoje.

„Manau, kad ši valdyba yra labai kompetentinga, stipri. Aš neatėjau trumpam. Ši valdyba dirbs labai rimtus darbus ir mūsų tinklas - suburti stiprią komandą. Šis postas man nėra tikslas“, - penktadienį žurnalistams teigė G.Mažeika.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, padėtis energetikos ūkyje yra sudėtinga, ir ji artimiausiu metu negerės taip, kaip norėtume.

G.Mažeika teigė su Virgilijumi Poderiu ketinantis susitikti kitą savaitę, o su naująja Vyriausybe - kai ji tik bus paskirta: „Mes turime susitikti su ja, pristatyti patvirtintą „Leo“ strategiją, padiskutuoti, atsižvelgti į jų matymą, viziją ir daryti naudingus visuomenei ir mums visiems sprendimus. Vyriausybės palaikymas, ypač įgyvendinant strateginius sprendimus, mums bus labai reikalingas“.

41-erių G.Mažeika nuo pirmadienio „Leo LT“ valdybos pirmininko ir vyriausiojo vykdomojo pareigūno poste pakeis šią savaitę iš jo atsistatydinusį Rymantą Juozaitį. Pastarasis „Leo LT“ vadovavo nuo pat jos įkūrimo beveik prieš 5 mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansininkas ir vadybininkas G.Mažeika RST vadovauja nuo šių metų liepos. Iki tol 8-erius metus jis dirbo draudimo versle - Ūkio banko investicinės grupės gyvybės draudimo įmonėje „Bonum Publicum“, vėliau vadovavo draudimo įmonei „PZU Lietuva“.

Kol RST nerastas naujas vadovas, šias pareigas „Leo LT“ stebėtojų taryba leido G.Mažeikai eiti dar 1,5 mėnesio. Iš šio posto jis teigė atsistatydinsiantis penktadienį, tačiau dar kurį laiką. kol bus suformuota nauja įmonės vadovybė, eis šias pareigas.

„Leo LT“ stebėtojų tarybos posėdyje į naują 5 narių įmonės valdybą penktadienį išrinkti dabartinis „Leo LT“ valdybos narys ir finansų tarnybos vadovas Ramūnas Bičiulaitis, advokatų kontoros „Sutkienė, Pilkauskas ir partneriai“ advokatas Vilius Bernatonis, derybose dėl „Leo LT“ steigimo atstovavęs „NDX energijai“, taip pat RST Elektros tinklo direktoriaus Valdas Bancevičius ir iki šių metų liepos „Hanner“ generalinio direktoriaus pavaduotoju dirbęs Darius Montvila.

REKLAMA

Naujoje valdyboje, be R.Juozaičio, nebedirbs buvęs premjero patarėjas Saulius Spėčius, Dalius Šulga ir Eglė Daunienė, o vienintelis senosios valdybos narys liko Ramūnas Bičiulaitis.

Naujos valdybos nariai gaus mažesnius atlyginimus nei buvusios sudėties: 40 tūkst. litų per mėnesį valdybos pirmininkas (toks pat G.Mažeikos atlyginimas buvo ir vadovaujant RST), po 35 tūkst. litų - valdybos nariai.

„Leo LT“ stebėtojų tarybos pirmininko Juliaus Niedvaro teigimu, valdybos nariams bus sudaryta galimybė užsidirbti papildomai, atsižvelgiant į jų pasiektus rezultatus.

REKLAMA

Buvusios „Leo lT“ valdybos vadovas uždirbo 50 tūkst. litų per mėnesį, neatskaičius mokesčių, o kiti valdybos nariai - po 45 tūkst. litų.

Pagal įstatus „Leo LT“ valdyboje turi būti 5 nariai. Iki šiol trys jų atstovavo Vyriausybei ir du -„NDX energijai“.

J.Niedvaras tvirtino, kad stebėtojų taryba neskirsto valdybos narių į „NDX energijos“ ir Vyriausybės atstovus: „Mes rėmėmės žmonių sugebėjimais ir jų patirtimi“.

Jo teigimu, buvę valdybos nariai, nepaskirti į naują valdybą, tikriausiai bus kviečiami dirbti toliau „Leo LT“ arba jos antrinėse įmonėse ir, jo teigimu, bus geri „Leo LT“ ambasadoriai. Tačiau kokie konkretūs postai bus pasiūlyti S.Spėčiui, Daliui Šulgai ir Eglei Daunienei, jis neatsakė: „Su kiekvienu iš jų bus deramasi, girdėjau, kad kai kurie jų norėtų likti, tačiau pokalbių su jais iki šiol apie tai neturėjau“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G.Mažeika tvirtino, kad tiek „Leo LT“ bendrovės, tiek jos antrinių įmonių komandoje bus pakeitimų.

J.Niedvaras taip pat neatsakė, kokios kompensacijos bus išmokėtos R.Juozaičiui ir kitiems valdybos nariams, jei jie paliks įmonę.

61,7 proc. „Leo LT“ akcijų valdo Lietuvos Vyriausybė, 38,3 proc. - VP dešimtuko valdoma bendrovė „NDX energija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų