REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) pritaria atskirosios Konstitucinio Teismo (KT) teisėjo nuomonės įteisinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį TTK pritarė Konstitucinio Teismo įstatymo pataisoms, kuriomis siūlomos pertvarkos Teisme.

REKLAMA

Pataisomis siūloma, jog KT teisėjas, nesutinkantis su Teismo priimtu aktu, galėtų raštu išdėstyti motyvuotą savo atskirąją nuomonę.

Komitete kilo diskusija, kiek laiko skirti atskirosios nuomonės formulavimui. Seimo narys Raimondas Šukys pasiūlė, jog, teisėjui norint paskelbti atskirąją nuomonę, būtų stabdomas KT nutarimo skelbimas, tam, kad ir nutarimas, ir atskiroji nuomonė būtų paskelbti vienu metu.

Šiuo metu atskiroji nuomonė negalima, o nei KT teisėjai, nei posėdyje dalyvavęs tarnautojas neturi teisės paskelbti nei nuomonių, pareikštų pasitarimų kambaryje, nei kaip kas balsavo.

REKLAMA
REKLAMA

Komitete taip pat diskutuota dėl siūlymo KT vadovą įpareigoti skaityti metinį pranešimą apie Lietuvos konstitucinės doktrinos raidą ir jos įgyvendinimo problemas.

Pataisomis taip pat siūloma pailginti KT teisėjų kasmetines mokamas atostogas, skiriant papildomai dienų prie šiuo metu turimų 28, priklausomai nuo teisinio darbo stažo, bet ne daugiau kaip iki 56.

Pataisoms Seime pritarta po pateikimo, svarstymas Seimo posėdyje numatytas lapkričio 6 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų