REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kate Middleton yra baigusi dailės fakultetą, tačiau kol kas nedirba pagal išsilavinimą.

Vestuvės su princu Williamu bus labai svarbus įvykis jos gyvenime. Tačiau iki jų Kate Middleton dar turi įtikinti anglus ir šalies karalienę, kad ji galvoja ne vien apie rūmų privilegijas. Privalo rasti užsiėmimą, tinkamą būsimai princesei.

REKLAMA
REKLAMA

Williamas neištarė nė žodžio. Jo močiutė kalbėjo labai griežtai. Ji pareiškė anūkui, kad su piršlybomis jam derėtų dar palaukti, kol Kate ras darbą, ir padėjo ragelį. Vėliau jaunajam princui paskambino jo tėvas. „Princas Charlesas bandė paaiškinti sūnui karalienės Elžbietos sprendimą. Prašė suprasti, kad jam visai nereikalingas dar vienas

žiniasklaidos puolimas. Nes šįsyk žurnalistai nusitaikė į jo merginą“, - pasakojo Williamo draugas. Mergina pradėta kritikuoti prieš keletą savaičių. Pirmiausia vienas bulvarinis leidinys išspausdino fotoreportažą, aprašinėjantį įprastą Kate dieną. Iš jo aiškiai buvo matyti, kad itin daug įsipareigojimų ji neturi. Iš „Clarence House“, kur gyvena kartu su Williamu, ji išvažiuoja apie 10 valandą ryto į sporto klubą. Apie 12 tą dieną susitinka su draugėmis išgerti kavos. Paskui užsuka į grožio saloną, ten pasidaro manikiūrą, pedikiūrą, lankosi pas kosmetologę. Po priešpiečių nuvažiuoja pasidairyti į parduotuves. Neretai susitinka su savo stilistu Richardu Wardenu pasitarti dėl šukuosenos. Vakarais su draugėmis važiuoja į madingą klubą „Boujis“. „Visa tai vyko taip reguliariai, kad žurnalistai galėjo nustatinėti laikrodžius. Retai atsisakydavo kokio nors savo dienotvarkės punkto“, - pasakoja bulvarinio leidinio „The Sun“ redaktorius. Laikraščiai net sugalvojo jai pravardę „Waity Katie“ (Laukiančioji Katie). „Kai taps princo žmona, jai nebereikės jau nieko veikti. Ją išlaikys mokesčių mokėtojai“, - rašė žurnalas „Hello“.

REKLAMA

Puolimas

Išvarginta tokių publikacijų Kate išvažiavo su Williamu atostogų. Pora pasirinko privačią Mustiko salą Karibų jūroje. Tai dar labiau suerzino anglus. Kate „Middleclass“ (vidurinė klasė) Middleton - tai gėda šaliai. Kaip galima taip įžūliai naudotis prabanga, kuri priklauso karališkai šeimai? Tai neleistina. „Žodžio „darbas“ jos žodyne nėra“, - rašė „The Sun“ interneto puslapyje viena skaitytoja. "Žmonės pradėjo garsiai reikšti savo pasipiktinimą. Juk jie ir „išlaiko“ karališkąją šeimą. Kai vėl buvo išspausdinta šiek tiek išgėrusios Kate, išeinančios iš baro ir sėdančios į šarvuotą limuziną ar besilepinančios su Williamu egzotiškuose paplūdimiuose nuotraukos, jie ėmė piktintis“, - rašė „Daily Mail“ žurnalistė Katie Nicoll. Jų balsai pasiekė karalienės ausis. Ji jau seniai su nerimu stebėjo anūko santykius su šia mergina. Ji kentė straipsnius apie laisvą poros gyvenimą. Ji nutylėjo net ir tada, kai „The Sun“ parašė, kad Kate automobilis turi leidimą įvažiuoti į saugomą rezidencijos stovėjimo aikštelę. „Ji suprato, kad Williamas rūpinasi mylimąja, - sakė vienas iš Bakingemo rūmų darbuotojų. - Tačiau net karalienės kantrybė ne beribė“. Iš pardžių ji pasikalbėjo su princu Charlesu. Priminė jam situaciją rūmuose prieš keliolika metų. Palygino Kate su Diana. Prašė Charleso, kad neleistų kilti tokiam skandalui. Princo žmona privalo turėti „stiprų užnugarį“. Darbą, pomėgius ir norą užsiimti kitokia veikla", - komentavo anoniminis šaltinis. Paskui ji paskambino Williamui.



Akių dūmimas?

REKLAMA
REKLAMA

Tokio griežto išbarimo rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Spaudoje iškart pasirodė truputį karališkųjų viešųjų ryšių specialistų „pagražinti“ straipsniai. „Kate Middleton rimtai ieško darbo. Jau tris mėnesius padeda tėvams jų firmoje, užsiimančioje pobūvių organizavimu“, - rėkė laikraščių antraštės. Tačiau kai žurnalistai atliko tyrimą, paaiškėjo,

koks ten darbas. „Kate fotografuoja žaisliukus, kuriuos siūlo firma „Party Pienes“. Pobūvių organizavimas - tai iš tikrųjų žaislai vaikams, kuriuos Middletonai pristato - balionai, spalvotos kepuraitės ar konfeti. Šito nepavadinsi rimtu darbu“, - kirto "The Sun“. Užtat „Daily Mail“ dar bandė ginti Kate. „Fotografija - tai Kate hobis. Svarbiausia, kad ji bando kažko imtis. Gal netrukus pamatysime rezultatus?“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Princo išrinktosios svajonės

2004 metais Kate baigė St.Andrew universiteto Dailės fakultetą ir išsiuntė savo gvenimo aprašymą vienai Londono galerijai. Ji dalyvavo keliuose pokalbiuose ir patiko darbdaviams, tačiau šie išsigando visur ir visada ją sekiojančių paparacų. „Tokia viešuma jiems nebuvo reikalinga“, - pakomentavo Kate pažįstamas. Vėliau Kate pradėjo kurti drabužius vaikams. Šis sumanymas taip pat nebuvo sėkmingas. „Ji negalėjo rasti firmos, kuri būtų norėjusi investuoti į jos sukurtų drabužėlių gamybą“, - rašė „Daily Mail“. Jau atrodė, kad laimę ras Niujorke. Williamas buvo susitaręs, kad ją priims dirbti vienas geriausių fotografų pasaulyje, Mario Testino. Jis nuolatos fotografuoja karalienę ir juokais vadinamas „rūmų fotografu“. Tačiau šįsyk protą nugalėjo jausmai. Kate neįsivaizdavo gyvenimo taip toli nuo mylimojo.

REKLAMA

Kita stotelė jos profesinėje karjeroje buvo darbas drabužių firmoje „Jigsaw“. Galų gale ji turėjo pasijusti kaip namie. Firmos bendrasavininkė Belle Robinson buvo artima Middletonų šerimos bičiulė. Kate pas ją dirbo beveik metus. „Surengėme keletą pristatymų. Be to, ji pirko naujus aksesuarus. Jai puikiai sekėsi. Tik skundėsi visur landžiojančiais paparacais. Kai paskambino man ir paklausė, ar galėtume pasikalbėti, iškart supratau kad norės išeiti, - prisimena Belle. - Mums kėlė ir tebekelia rūpestį tai, ar ji apskritai kada nors gebės įveikti aplinkinių spaudimą“.

REKLAMA

Ateities planai

Darbas tėvų firmoje „Party Pienes“ jai yra tarsi ramus užutėkis. Kai Williamas, atliekantis tarnybą Karališkajame kariniame jūrų laivyne, patruliuoja Karibų jūroje, Kate gali leisti laiką su artimaisiais. Mažytė fotografijos studija, kur ji dirba maždaug nuo 9 iki 17 valandos, įsikūrusi Middletonų sodyboje Berkšyre. Neseniai šeimos versle ėmė dirbti ir Kate brolis Jamesas. Jis atidarė interneto firmą „The Cake Kit“, o sesuo užsiima puslapio apipavidalinimu ir t.t. Tačiau tai tik laikinas darbas. Kate supranta, kad kai pagaliau taps Williamo žmona, privalės keisti gyvenimo būdą. Jeigu nori būti tokia pat mylima kaip kadaise Diana, privalo įrodyti, kad nuoširdžiai nori dirbti. Tačiau pirmiausia tuo turės įtikinti karalienę Elžbietą. O tai, regis, sunkesnė užduotis.

Parengta pagal „Brigitą“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų