• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Komunalinių atliekų vežimo bendrovė „Ecoservice“ kreipėsi į Vilniaus miesto merą ir savivaldybės administracijos vadovą su prašymu atimti atliekų vežimo administravimo teises iš sukčiaujančių bendrovių „Naujamiesčio būstas“, „Karoliniškių būstas“ ir „Viršuliškių būstas“, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ecoservice“ prašymas iškelti baudžiamąsias bylas dėl lėšų iššvaistymo ir sukčiavimo sostinės daugiabučius administruojančių bendrovių vadovams taip pat pasiekė prokuratūrą. Įtariama, kad „Naujamiesčio būstas“, „Karoliniškių būstas“ ir „Viršuliškių būstas“ iššvaistė iš gyventojų surinktus 4 mln. litų, skirtus atsiskaityti už atliekų vežimo paslaugas.

REKLAMA

Keturi milijonai – kaip į vandenį

„Raginame Vilniaus miesto savivaldybę sustabdyti administratorių savivaliavimą ir apginti vilniečių interesus. Taip pat prašome atsisakyti nepatikimo administratorių tarpininkavimo renkant lėšas už atliekų tvarkymą iš gyventojų. „Ecoservice“ yra pasirengusi prisiimti atsakomybę – tiesiogiai teikti atliekų vežimo paslaugą Naujamiesčio, Žvėryno, Karoliniškių ir Viršuliškių gyventojams ir užtikrinti nenutrūkstamą šios paslaugos teikimą“, – teigė „Ecoservice“ generalinis direktorius Saulius Budrevičius.

REKLAMA
REKLAMA

4 mln. litų bendrovei „Ecoservice“ įsiskolinusios įmonės „Naujamiesčio būstas“, „Karoliniškių būstas“ ir „Viršuliškių būstas“ pareiškė, kad po 2 mėnesių pageidauja nutraukti sutartį su atliekų vežėja.

„Administratoriai davė suprasti, kad ir šiuos du mėnesius nemokės mums už paslaugas. Tai reiškia, kad iš vilniečių atliekų vežimo paslaugoms renkami pinigai ir toliau guls į sukčių kišenę“, – sakė S.Budrevičius.

Atliekų vežėja Vilniaus savivaldybei pateikė dar vieną faktą, įrodantį administratorių sukčiavimą. „Ecoservice“ iniciatyva bendrovės prižiūrimus konteinerius ne vieną kartą tikrinęs antstolis nustatė, kad sukčiaujančių administratorių samdomi kiemsargiai į komunalinėms atliekoms skirtus konteinerius pila sąšlavas, nors joms vežti savivaldybė administratoriams skiria lėšų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sukčiauja dvigubai

„Tokiais veiksmais nesąžiningi administratoriai sukčiauja dvigubai. Gyventojai moka už vežamų atliekų kiekį, todėl į konteinerius nelegaliai pilant sąšlavas auga sąskaitos vilniečiams, o savivaldybės parama, skiriama sąšlavoms išvežti, pasisavinama“, – sakė S.Budrevičius.

Anot jo, „Ecoservice“ rašė ne vieną raštą administratoriams su raginimu nutraukti nelegalią veiklą, tačiau jokios reakcijos nesulaukė. Bendrovei taip pat buvo kilę pagrįstų įtarimų, kad „būstų“ administratoriai gyventojams pateikdavo didesnes sąskaitas nei gautas iš atliekų vežėjo. „Ecoservice“ ne kartą raštu prašė administratorių pateikti gyventojus pasiekiančių sąskaitų išklotines, tačiau nė karto negavo atsakymo.

REKLAMA

„Tikimės, kad savivaldybė adekvačiai įvertins visus administratorių sukčiavimo atvejus ir imsis šios vilniečių kišenes tuštinančios problemos sprendimo“, – sakė S.Budrevičius.

Faktą, kad už vienų metų darbą vengę atsiskaityti administratoriai yra skolingi „Ecoservice“, rugsėjį patvirtino Vilniaus 3-iasis apylinkės teismas, nurodydamas grąžinti skolas ir areštuodamas skolininkų turtą.

Antstoliams ėmusis vykdyti teismo sprendimus paaiškėjo, kad įmonių sąskaitos yra tuščios, ir kilo įtarimų dėl šių „būstų“ akcininkų ir direktorių galimai vykdytų finansinių machinacijų ir sukčiavimo. Finansinių sunkumų kamuojamos „būstus“ valdančios UAB „Būsto investicijų valdymas“ įsipareigojimai visiems kreditoriams jau viršija 22 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų