• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino labradorų veislės kalytė Konė  pagaliau gavo žadėtąjį antkaklį su sekimo įrenginiu, kuris susietas su Rusijos navigacine palydovine sistema „Glonass“, penktadienį buvo paskelbta Rusijos vyriausybės tinklalapyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Glonass“ – globali navigacinė palydovinė sistema, kuri yra JAV Globaliosios padėties nustatymo sistemos (GPS) atitikmuo, yra sukurta tiek kariniams, tiek civiliniams tikslams, kad būtų galima sužinoti asmenų buvimo vietą realiuoju laiku.

REKLAMA

„Turiu pasakyti, kad truputį vėluoju, nes dar kovo mėnesį pažadėjau, jog šią vasarą V. Putino kalytė gaus šį antkaklį. Sutartu laiku jis buvo pagamintas, tačiau anksčiau neturėjau galimybės susitikti su premjeru bei jo augintine“, – sakė vicepremjeras Sergejus Ivanovas per susitikimą su V. Putinu, kur buvo aptarta „Glonass“ plėtra.

S. Ivanovas tikina, jog tai vienintelis toks antkaklis pasaulyje.

Rusijos ministras pirmininkas nedelsiant Konei, kuri taip pat dalyvavo susitikime, užsegė 170 gramų sveriantį naująjį antkaklį.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateik čia, Kone, turime tau dovaną“, – sakė V. Putinas ir pridūrė, jog Konė entuziastingai pavizgino uodegą, o tai rodo jos džiaugsmą.

S. Ivanovas pasakojo, jog jei šuo bus nejudrus, antkaklio baterija automatiškai išsijungs ir taip bus tausojama energija.

Ši sistema, vicepremjero teigimu, gali būti pritaikoma šunims, dirbantiems Rusijos nepaprastosioms tarnyboms, kurie po nelaimių ieško išgyvenusių žmonių.

Per susitikimą S. Ivanovas taip pat minėjo, jog „Glonass“ sistema iki metų pabaigos jau veiks visoje Rusijos teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų