• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pulkininkas leitenantas Giedrius Vasiliauskas iš karo tarnybos atleistas teisėtai. Jam nepavyko įrodyti, kad kariuomenės vadovybė su juo susidorojo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos administracinis teismas penktadienį nusprendė, kad krašto apsaugos ministro Juozo Oleko įsakymas dėl G.Vasiliausko atleidimo iš karo tarnybos teisėtas ir pagrįstas.

REKLAMA

Į atsargą išleistas pulkininkas per teismą siekė grįžti į karo tarnybą, į Logistikos valdybos vado pareigas. Jis teigė, kad Antrojo operatyvinių tarnybų departamento prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) pareigūnai jam darė psichologinį spaudimą, jog jis pats parašytų prašymą išleisti į atsargą. Be to, prisipažinimas dėl neva jo padarytų nusižengimų gautas prievarta.

Tuo metu KAM duomenimis, tarnaudamas Afganistane G.Vasiliauskas iš Afganistano piliečio dovanų gavo mobilųjį telefoną, iš ten savo reikmėms parsivežė kilimą, tarnybos metu užsiėmė ne tarnybos reikalais, protegavo artimųjų firmas atlikti tam tikrus darbus ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

G.Vasiliauskas tokius kaltinimus neigė. Karininkas tvirtino, kad su juo buvo susidorota.

Pulkininkas G.Vasiliauskas iš kariuomenės Logistikos valdybos vado pareigų atleistas šių metų liepos 17 d. Tuomet KAM pranešė, kad jis pažeidė karių tarnybai taikomus apribojimus ir naudojo tarnybos laiką ne tarnybos tikslams.

Atleisti G.Vasiliauską krašto apsaugos ministrui J.Olekui pasiūlė kariuomenės vado generolas leitenantas Valdas Tutkus.

Drausminė nuobauda - atleidimas iš tarnybos - G.Vasiliauskui skirta remiantis Generalinės inspekcijos tyrimo išvadomis, Kariuomenės drausmės statutu ir Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymu.

G.Vasiliauskas Lietuvos krašto apsaugos sistemoje tarnavo nuo 1992 metų: 1994-1996 metais ėjo Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ 7-ojo Dragūnų bataliono vado pavaduotojo-štabo viršininko pareigas, 1999-2001 metais vadovavo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono štabui, 2002-2003 metais dirbo NATO jungtinėje Šiaurės-Rytų vadavietėje Danijoje. Nuo 2005 metų iki paskyrimo Logistikos valdybos pirmininku G.Vasiliauskas vadovavo Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionui, įsikūrusiam Marijampolėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų