REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Airijos centrinis baudžiamasis teismas už latvio Aleksandro Filušino nužudymą praėjusiais metais lietuvį Mantą Pauliukonį nuteisė kalėti iki gyvos galvos, praneša interneto portalas „Baltic-Ireland“.

REKLAMA
REKLAMA

27 metų A. Filušinas buvo nužudytas Airijos Sordso mieste praėjusių metų birželio pradžioje. Dėl bendrininkavimo nužudant kaltinimai buvo pateikti dar dviem lietuviams.

REKLAMA

2007 m. naktį iš birželio 2-osios į 3-iąją M. Pauliukonis su savo draugais ir dėde buvo diskotekoje. Jiems išėjus iš diskotekos į jų automobilį įsėdo Sergejus Čiuksejevas, kuris nepažinojo M. Pauliukonio, ir paprašė pavežti. Lietuviai išmetė S. Čiuksejevą iš automobilio ir ėmė jį mušti. Į muštynes įsikišo A. Filušinas, jis M. Pauliukonio dėdei išmušė du dantis.

Vėliau M. Pauliukonis su dar dviem lietuviais nusekė A. Filušiną automobiliu ir nusivijo jį iki privataus namo kiemo. Čia A. Filušinui buvo daug kartų durta į kojas. Latvis mirtinai nukraujavo ir mirė ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Teismo metu taip pat pateikta įrodymų, kad M. Pauliukonis vėliau gyrėsi vieno baro apsaugininkui, jog „jį (A. Filušiną) pagavo ir (...) subadė“.

Airijos laikraštis „The Irish Times“ rašo, kad M. Pauliukonis neigia nužudęs latvį. M. Pauliukonis taip pat pripažintas kaltu dėl S Čiuksejevo užpuolimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų