• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai trečiadienį gavusį „Man Booker Prize“ indų rašytoją Aravindą Adigą paklausė, ką jis veiks su premija (50 000 svarų), tas pajuokavo – „Sunkiausia bus rasti banką, kur juos laikyti“.

REKLAMA
REKLAMA

Aravindas Adiga 2008 metų „Man Booker Prize“ gavo už romaną „Baltas tigras“. Premijos tinklalapyje rašytojo kūrinys charakterizuojamas kaip „įtraukiantis ir piktas romanas, persmelktas juoduoju humoru“ ir kaip „nepagražintas Indijos, pamatytos iš pačio dugno, portretas“. Kūrinyje pasakojama apie indų paauglio kelią nuo gyvenimo kaime iki sėkmės versle.

REKLAMA

33-jų metų A. Adiga, gimęs Madrase, šiuo metu gyvena Bombėjuje. Išsilavinimą rašytojas gavo Kolumbijos ir Oksfordo universitetuose. Jis kurį laiką dirbo žurnalo „Time“ korespondentu Indijoje.

Per 40 metų – tiek laiko egzistuoja premija – A. Adiga tapo tik trečiuoju autoriumi debiutantu. Tarp jų jau buvo rašytoja iš Indijos Arundhati Roy, gavusi premiją už 1997 metais parašytą romaną „Smulkmenų dievas“.

Kasmetinė „The Man Booker Prize“ premija įteikiama už geriausią anglų kalba parašytą romaną, kurio autorius yra Britų Sandraugos arba Airijos pilietis. Ją 1968 metais įsteigė kompanija „Booker-McConnell“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų