REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiausia Irano automobilių gamybos kompanija „Iran Khodro“ paskelbė apie savo sumanymą sukurti specialiai moterims skirtą automobilių seriją, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Šie automobiliai pasižymės ne tik ypatinga technine charakteristika, nuo įprastų transporto priemonių jie skirsis švelniomis spalvomis ir „moterišku“ interjeru.

REKLAMA

Automobiliai sukonstruoti taip, kad važiuojančioms apsipirkti ar vežančioms vaikus į mokyklą Irano moterims būtų paprasčiau juos valdyti. Čia įrengta automatinė pavarų dėžė, navigacinė sistema, pastatyti automobilį padedantys radarai bei specialus įrenginys padangų pakeitimui.

Sumanymas sukurti tik moterims skirtą automobilį rodo, kad Irane vis dar stipriai įsitvirtinę tradiciniai lyčių vaidmenų stereotipai, nežiūrint to, kad moterys šiandien turi kur kas daugiau teisių nei prieš 20 metų. Nors iranietės mokosi ir dirba (Irano universitetuose beveik 60 proc. studenčių - moterys), vyrai nelinkę padėti joms namų ruošoje.

Tuo tarpu šalies prezidentas Mahmoudas Ahmadinejadas teigia, kad Irano moterys turi daugiau teisių ir galimybių nei kitų šalių musulmonės. O specialiai joms skirto automobilio kūrimas tik patvirtina šį faktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų