REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeivio paklausę, kodėl taip gera būti publikos žvaigžde, ko gero, išgirstume: todėl, kad ji turi daug gerbėjų, kurie ją liaupsina ir lepina dovanomis. Tačiau ar viskas taip gražu tikrovėje?

REKLAMA
REKLAMA

Juk garsenybėms tenka susidurti ne vien su liaupsėmis, bet ir įkyriomis gerbėjų atakomis, net persekiojimu. Kurioms iš jų pavyksta rasti aukso vidurį, kai aktyvus dėmesys - jeigu ne vaistas, tai bent sidabro folija, žvaigždei suteikianti dar ryškesnės šviesos?..



Per Juditos Leitaitės dainas gerbėjai peršasi

REKLAMA



Žinoma operos solistė Judita LEITAITĖ džiaugiasi iš gerbėjų sulaukianti vien šilto ir malonaus dėmesio: vieni jos lūkuriuoja su gėlėmis, kiti vyksta į visus koncertus, kuriuose tik pasirodo jų mėgstama dainininkė, nes nori vien išgirsti jos nuostabų balsą. Ištikimiausius gerbėjus J.Leitaitė atpažįsta, su kai kuriais susirašinėja ar net susitinka išgerti kavos. „Malonu, kai žinai, jog esi laukiamas, nes tokio dalyko kaip meilė neįmanoma nusipirkti, ją gali užsitarnauti kruvinu prakaitu, kelionėmis ir jaudinančia koncertine programa, per kurią atiduoti visą savo širdį. Mano dainos, mano jausmai turi pasiekti klausytoją, kitaip nieko nebus“, - sako daugybę metų scenoje praleidusi dainininkė.

REKLAMA
REKLAMA

J.Leitaitė dažnai pasirodo kaimų bažnytėlėse, čia jos laukia nuoširdžiausia publika - paprasti provincijos žmonės. „Pats didžiausias įvertinimas, kai ateina močiutė, nešdama naminę duoną ar daržoves iš savo daržo, ir prašo vien tave paliesti“, - pasakoja viena garsiausių Lietuvos operos solisčių ir pasidžiaugia, kad sulaukia iš gerbėjų tokio šilto ir neįkyraus dėmesio. Dainininkė prisiminė, kad po koncerto Tauragėje nuėjus užkąsti į šalia esančią kavinę, ten vyko uždara šventė, tačiau žmonės, pamatę žinomą dainininkę, maloniai pakvietė prie vaišių stalo. „Kai su jais užtraukiau dainą, šie buvo tokie laimingi, atrodė, jiems daugiau nieko nereikia. Man buvo gera su jais. Labai myliu savo gerbėjus, jūs nė neįsivaizduojate, kaip sunku juos išlaikyti. Būna, kad nėra nei nuotaikos, nei sveikatos, bet važiuoji, nes žmogus, atėjęs tavęs paklausyti, turi tavimi nenusivilti“, - atvirai emocijas reiškia ji. Gerbėjų dėmesio dainininkė sulaukia ir turguje ar parduotuvėje, kai jai padaro nuolaidą arba užleidžia vietą eilėje. Tokį pripažinimą, anot pašnekovės, reikia užsitarnauti kruvinu prakaitu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabilus apie vyrišką auditoriją, J.Leitaitė nusišypso, kad vyrai, norėdami suvirpinti jos širdį, galėtų paieškoti ir originalesnių būdų, užuot kartoję trafaretines frazes. J.Leitaitė iš gerbėjų neretai sulaukia skambučių arba trumpųjų žinučių su romantiškais ir intriguojančiais žodžiais, pvz.: „Mieloji, kaip jums patinka šios vasaros mėnesiena...“ Stengdamasi atsiriboti nuo tokių dalykų, Judita kartais atsako į šias žinutes, tačiau taip ir nesužino, kas jai siunčia tokius romantiškus tekstus. Pasitaiko, kad gerbėjai paskambina ir pagiria per radiją išgirstą jos dainą. „Kartą sulaukiau skambučio iš moters, kuriai tuo metu buvo labai sunku, ji prisipažino, kad per radiją išgirdusi mano dainą susimąstė ir pakeitė savo blogą sprendimą... Mano daina ją nukreipė gerąja linkme“, - prisiminė J.Leitaitė. Ji saugo gerbėjų laiškus su padėkomis ir rankų darbo atvirukais, kuriose liejasi nuostabūs žodžiai. Neretai gerbėjai laiškus siunčia iš reanimacijos skyrių, gyvendami paskutines savo gyvenimo dienas...

REKLAMA

Rugpjūčio 29 d. koncertuojant Juodkrantėje, liuteronų bažnytėlėje, J.Leitaitei nutiko kuriozinis atvejis. Šaltą ir lietingą rugpjūčio dieną dainininkė nenoriai važiavo koncertuoti, manydama, kad beveik nebus publikos, tačiau susirinko labai daug jaunų žmonių. „Po koncerto prie manęs priėjo labai laiminga mergina, kartu su ja buvo besišypsantis vaikinas, kalbantis angliškai. Mergina, paprašiusi autografo, sako: „O žinote, po jūsų koncerto man pasipiršo“. Buvo taip gera, žiūrint į tuos du laimingus žmones, net lietus nebebuvo toks baisus. Pagalvojau, kad jeigu po mano dainų įvyksta sužadėtuvės, o paskui ir vestuvės, vadinasi, muzika yra mano pašaukimas. Susimąsčiau, kokios didelės yra meno galimybės, tačiau tam reikia atiduoti labai daug jėgų, nes nulipusi nuo scenos jautiesi absoliučiai išsekusi“. J.Leitaitė prisipažįsta, kad labiausiai ją vargina tie gerbėjai, kurie įkyriai lenda norėdami kartu nusifotografuoti. Po koncerto, atidavusi visas jėgas, ji jaučiasi išsunkta, todėl labiausiai nori kuo greičiau pasprukti nuo scenos.

REKLAMA

Po vieno koncerto Sankt Peterburge J.Leitaitė sužinojo, kad didžiausias įvertinimas tada, kai tave pasveikina teatro darbuotojai, tokie kaip rūbininkai, raktininkai ar net valytojos, nes šiuos žmones, girdinčius absoliučiai visus koncertus, sunku kuo ir nustebinti. J.Leitaitė prisiminė, kad tąkart prie jos priėjo teatro darbuotojai ir padėkojo už konkretų kūrinį, tai lietuvių solistę labai pamalonino.



Rimą terorizuoja žinutėmis



Buvusiai grupės „Mango“ narei Rimai PETRAUSKYTEI ramybės neduoda keisto turinio gerbėjų trumposios žinutės, kurių gauna ir nutrūkus merginų grupės veiklai. „Savaitgalį dėl kai kurių žinučių man pasidarė neramu, nenoriu detalizuoti, kas jose rašoma, tačiau, mano manymu, jų turinys nėra normalus... Jeigu turėčiau galimybę, paklausčiau tų žmonių, ką jie sau mano rašinėdami tokias žinutes. Juk jeigu save laiko gerbėjais, tai neturėtų manęs gąsdinti, - stebisi R.Petrauskytė. - Nereaguoju į žinutes, nes jeigu dar pradėčiau jas analizuoti, tai išvis išprotėčiau“. Daugybę metų Rima išsaugojo tą patį telefono numerį, todėl jai būtų skaudu jį pasikeisti į kitą ir prarasti svarbius kontaktus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį kartą sulaukusi tokių žinučių Rima paskambimo dainininkei Natalijai Zvonkei ir jos pasiteiravo, ar toks gerbėjų elgesys yra normalus: „Tačiau Natalijai tai nepasirodė labai  normalu... Maniau, kad iširus grupės veiklai nebegausiu tokių žinučių, tačiau, pasirodo, klydau... Nežinau, galbūt pritraukiu tokius žmones, nes tokių problemų nėra turėjusi nei Asta, nei Viktorija, nei Lina. Stebiuosi, kodėl esu išskirta iš kitų grupės narių“. Buvusi „Mango“ dainininkė dėl persekiojimo kreipėsi ir į policiją, tačiau ši negalėjo jai padėti, nes trumposiose žinutėse neįžvelgė grasinamojo turinio.

REKLAMA

R.Petrauskytė mano, kad traukia psichologinių problemų turinčius žmones, prisiminkime kad ir garsiai nuskambėjusią istoriją, kaip ją persekiojo gerbėjas, melagingai prisistatęs tėvu. „Jeigu jie būtų ligoniai, manau, gatvėmis nevaikščiotų, todėl tikriausiai jų gyvenime viskas gerai: jie dirba, mokosi ir turi šeimas. Tiesiog jie nesupranta, kad jų elgesys yra nenormalus“, - svarsto R.Petrauskytė. Mergina mano, kad tokias žinutes siuntinėjantys gerbėjai, ko gero, neišdrįstų pažiūrėti jai į akis.

Rima džiaugiasi sulaukianti ir nuoširdaus dėmesio: vienas pažįstamas gerbėjas jai įteikė 100 įvairiaspalvių rožių, o seniai be jokios progos yra gavusi įspūdingą namų puošmeną - „Swarovski“ gėlę.



Natalijai prisipažįsta meilę

REKLAMA



Merginų grupės YVA lyderė Natalija ZVONKĖ iš gerbėjų sulaukia malonaus dėmesio: šie jai siunčia elektroninius laiškus ir dovanoja malonias dovanas. Natalija prisiminė, kaip po koncerto vienas gerbėjas jai padovanojo sidabrinę grandinėlę su širdele: „Prie manęs priėjo vaikinas ir, prisipažinęs, kad mane labai myli, įteikė grandinėlę, nors aš ir atsisakinėjau ją priimti. Grupės merginos stovėdamos už automobilio juokėsi, nes joms buvo labai smagu visa tai stebėti. Nors su minėtu gerbėju persimečiau vos keliais žodžiais, nuo to laiko iš jo sulaukdavau įvairaus dėmesio: už automobilio valytuvų rasdavau užkištų gėlių ar meilės laiškų, kuriuose jis rašydavo, kad negali be manęs gyventi“, - prisiminė vienos populiariausių grupių dainininkė. Toks gerbėjo elgesys, trukęs apie pusę metų, Natalijos negąsdino, tačiau kartais jai būdavo nejauku naktį išeiti iš koncertų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Natalija su gerbėjais stengiasi palaikyti šiltus santykius, todėl neretai atsako į jų siunčiamus laiškus, tačiau dėl laiko stokos tuo paprastai užsiima kitos grupės YVA narės Kristina ir Gintarė. Su dviem gerbėjomis grupės merginos užmezgė ir draugiškus santykius: viena šešiolikmetė su grupe bendrauja nuo pat jos įsikūrimo, kita - buvusi „Bavarijos“ gerbėja iš Telšių.

Dainininkė prisipažįsta iš gerbėjų sulaukianti ir skambučių, tačiau juos ignoruoja arba apsimeta, kad jie ne ten pataikė. „Džiaugiuosi, kad nesulaukiu nemalonaus ar įkyraus dėmesio, tačiau nuo to nėra apsaugotas nė vienas žinomas žmogus, ypač moterys“, - sako populiari dainininkė, paklausta apie varginantį gerbėjų dėmesį.

Iš vyrų varpinės

REKLAMA

Regis, įvairiuose realybės projektuose staigiai įsižiebusioms Lietuvos padangės „žvaigždutėms“, daugiausia gerbėjų turinčioms tarp paauglių, neturėtų stigti gerbėjų dėmesio ir nuoširdaus palaikymo.



Paulių kviečia į pasimatymus



Sparčiai populiarėjantis „Muzikos akademijos“ dalyvis Paulius SINKEVIČIUS maloniai atsako į gerbėjų laiškus, tačiau į artimesnes draugystes nesivelia. „Pasirodžius muzikiniame projekte, padaugėjo dėmesio, kuris kartais būna labai malonus, o neretai ir varginantis. Lietuvės yra drąsios, todėl iš jų gaunu nemažai laiškų, į juos mandagiai atsakau“, - pasakojo projekto dalyvis.

REKLAMA

Nesivaržydamos jaunos merginos laiškuose siunčia ir meilės prisipažinimus, tačiau Paulius gerbėjoms tuščių vilčių nesuteikia ir į pasimatymus nesusigundo nueiti. „Man svarbiausia yra muzika, todėl nėra reikalo su gerbėjomis vaikščioti į pasimatymus. Nebent vienas kitam labai patiktume ir užsimegztų abipusė simpatija“, - šypsosi merginų dėmesio nestokojantis vaikinas.

Justinui skambinėja ir naktimis



Nieko keisto, kad po muzikinio projekto „Dangus 2“ Justinas LAPATINSKAS iš gerbėjų sulaukia nemažai dėmesio. Deja, jis ne visada būna malonus. Pasitaiko, kad, neaišku iš kur sužinoję telefono numerį gerbėjai mylimam atlikėjui neduoda ramybės ir naktimis. Tokiais atvejais jis neišjungia telefono, o tik padeda jį atokiau, kad į ragelį dūsaujančios gerbėjos galėtų išsikalbėti... „Aišku, mielai bendrauju su gerbėjais, tačiau tik rimtomis temomis. O apie ką aš galėčiau kalbėti su vidurnaktį skambinėjančiomis merginomis, kurios, matyt, būna dar ir išgėrusios“, - šypsosi populiarumo neprarandantis J.Lapatinskas. Justinui maloniausi nuoširdūs ir šilti lietuvių poelgiai. Vaikinas prisiminė, kaip kartą prie jo priėjo 40-50 metų vyriškis ir nuoširdžiai padėkojo už atliekamą muziką, kuri jam priminusi paauglystę.

REKLAMA
REKLAMA

Po vieno koncerto Justinas atsidūrė netikėtoje situacijoje: viena mergina, pastebėjusi, kad aplinkui daugiau nėra žmonių, paspendė populiariam atlikėjui spąstus. „Mergina nutaikė momentą, kai aplinkui nebuvo žmonių, ir prirėmė mane prie sienos, prašydama telefono numerio bei siūlydama pasilikti... Nežinau, ką ji turėjo galvoje klausdama, ar nenorėčiau pasilikti, gal tikėjosi sulošti monopolį? (Juokiasi.) Tuo metu mano rankos buvo užimtos, nes nešiau koncertinę įrangą, tačiau man kažkaip pavyko išsisukti. Mergina buvo labai patraukli, tačiau supratau, kad su ja įmanomas tik lengvas nuotykis, o tai man nėra priimtina“, - vieną įdomiausių istorijų, nutikusių su gerbėja, pasakoja dainininkas.

Anatolijaus prašo net vaiko



„Kelio į žvaigždes 3“ nugalėtojas Anatolijus OLEINIKAS ir po muzikinio projekto vis dar populiarus, nors jau kuris laikas beveik nesirodo viešumoje. „Gerbėjų dėmesys yra malonus, kai jis vietoje ir laiku. Tačiau kartais negalėdavau nė ramiai apsipirkti: kasoje moki už prekes, o kas nors už nugaros garsiai šaukia tavo vardą“, - šypsosi muzikos projekte išgarsėjęs atlikėjas.

Gerbėjos Anatolijui nepaliaujamai rašo laiškus ir trumpąsias žinutes, kviesdamos į pasimatymus, tačiau vaikinas, šiuo metu neturintis antrosios pusės, tokiais pasiūlymais nesusigundo. „Paprastai gerbėjos giria mano muziką arba išvaizdą. Kelis kartus merginos prisipažino, kad norėtų nuo manęs susilaukti vaiko... Sulaukdamas panašių pasiūlymų, stengiuosi merginos neįžeisti“, - šypsosi Anatolijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų