• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų rugpjūtį, palyginti su liepa, mažmeninės prekybos apyvarta euro mzonoje padidėjo 0,3 procento, o visoje Europos Sąjungoje (ES) – 0,4 proc., rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

ES statistikos agentūros „Eurostat“ duomenimis, per rugpjūčio mėnesį mažmeninės prekybos apyvarta Lietuvoje sumažėjo 2,5 proc.

REKLAMA

Šių metų rugpjūtį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, euro zonoje prekybos apyvarta sumažėjo 1,8 proc., o ES – 0,2 proc.

Šiemet rugpjūtį, palyginti su liepa, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų pardavimas euro zonoje ūgtelėjo 0,7 proc., visoje ES – 0,3 proc. Ne maisto prekių sektorius euro zonoje išaugo 0,1 proc., o ES – 0,4 proc.

Turimais duomenimis, mažmeninės prekybos apyvarta lyginamuoju laikotarpiu padidėjo dešimtyje šalių, sumažėjo septyniose, nepakito Danijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia mažmeninės prekybos apyvarta šiuo laikotarpiu padidėjo Liuksemburge (6,8 proc.), Vokietijoje (3,1 proc.), Slovėnijoje ir Suomijoje (po 1,4 proc.), o daugiausia sumažėjo Lietuvoje (2,5 proc.), Latvijoje (1,2 proc.) ir Austrijoje (0,8 proc.).

Šių metų rugpjūtį, palyginti su tuo pačiu mėnesiu prieš metus, maisto produktų, alkoholinių gėrimų ir rūkalų pardavimas euro zonoje sumenko 2 proc., o ES – 1,8 proc. Ne maisto prekių prekyba euro zonoje sumažėjo 1,6 proc., o ES ūgtelėjo 1 proc.

Turimais valstybių narių duomenimis, minėtu laikotarpiu mažmeninės prekybos apyvarta išaugo vienuolikoje šalių, o sumažėjo septyniose. Daugiausia apyvarta padidėjo Rumunijoje (17,3 proc.), Slovėnijoje (6,9 proc.) ir Lenkijoje (6,2 proc.), o daugiausia sumažėjo Latvijoje (8,9 proc.), Estijoje (6,7 proc.) ir Ispanijoje (5,8 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų