REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijos Premjeras Silvio Berlusconi mano, kad Ignalinos atominės elektrinės uždarymą galima atidėti. Apie tai jis pareiškė Lietuvos Ministrui Pirmininkui Gediminui Kirkilui, Romoje viešinčiam su darbo vizitu.

REKLAMA
REKLAMA

Pasidomėjęs, kiek laiko reikia Lietuvai, kad Ignalinos AE būtų sustabdyta ne 2009 m., S.Berlusconi pareiškė, kad tai galima būtų padaryti. „Manau galima atidėti Ignalinos AE uždarymą, jums reikia laiko", - sakė Italijos Premjeras.

REKLAMA

G.Kirkilas pabrėžė, jog Lietuva tęsia konsultacijas su EK atstovais ir ES šalių valstybių ir vyriausybių vadovais dėl Ignalinos AE lėtesnio išjungimo, nes tai neabejotinai pasitarnautų šalies energetinio saugumo didinimui. G.Kirkilo įsitikinimu, Europa turi būti solidari ir supratinga, sprendžiant viso Baltijos regiono energetines problemas ir integraciją į ES energetikos rinką.

Lietuvos Vyriausybės vadovas Italijos Premjerui pabrėžė pastarojo pastangas aukščiausiu politiniu lygiu vystyti dvišalius santykius ir kartu spręsti problemas. G.Kirkilas Italijos Ministrui Pirmininkui pakartojo, kad Lietuva išlieka suinteresuota atkurti istorinį teisingumą, siekdama atgauti tarpukaryje Lietuvos valdytą diplomatinę atstovybę Villa Lituania. S.Berlusconi pažadėjo asmeninę paramą sprendžiant Villa Lituania klausimą artimiausiu metu.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbyje apie dvišalius Lietuvos ir Italijos santykius G.Kirkilas pareiškė manąs, jog Italijos investicijos Lietuvoje turėtų būti didesnės. ir pakvietė Italijos verslą investuoti Lietuvoje. Taip pat aptartos dvišalių kultūrinių ryšių ir turizmo plėtros galimybės.

Lietuvos ir Italijos Premjerai aptarė ir ES kaimynystės politiką. G.Kirkilas pakartojo Lietuvos nuostatą, jog gruodžio mėnesį vyksiančiame NATO užsienio reikalų ministrų susitikime reikia suteikti NATO narystės veiksmų planą Gruzijai ir Ukrainai ir taip padėti šioms šalims vykdyti reformas. Baltarusijos atžvilgiu, pabrėžė G.Kirkilas, reikia lankstesnės ES politikos, mažinant izoliaciją ir vizų kainas Baltarusijos piliečiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų