• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio rinktinės ir Maskvos „Dinamo“ (Rusija) komandos puolėjas Darjušas Lavrinovičius interviu rusų leidiniui „Novyje Izvestija“ papasakojo, kodėl iš daugelio Europos ekipų pasiūlymų pasirinko „Dinamo“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA

„Po pasibaigusio kontrakto su „Uniks“ man pasiūlė naują sutartį, tačiau dėl kai kurių punktų ji manęs netenkino. Neslėpsiu, daug kas priklausė ir nuo pinigų. Kituose klubuose man buvo pasiruošę sukurti gerokai palankesnes sąlygas. Po sezono pabaigos sulaukiau konkretaus „Dinamo“ pasiūlymo ir nuo to laiko prasidėjo derybos. Jos vyko beveik mėnesį. Pasitariau su broliu Kšištofu, nes jis jau buvo čia žaidęs. Jis patikino, kad reikia sutikti, nes klubas visada išpildo kontrakto sąlygas bei siekia pačių aukščiausių tikslų. Šią informaciją patvirtino ir mano partneris Lietuvos rinktinėje Robertas Javtokas, kuris „Dinamo“ gretose rungtyniauja nuo praėjusio sezono. O kai paaiškėjo, kad naujajame sezone komandą treniruos Deividas Blatas, abejonės išnyko. Turėjau dešimtis pasiūlymų iš garsių klubų, tačiau jau pripratau Rusijoje ir nelabai norėjau vykti į kitą šalį. Džiaugiuosi, kad derybos su „Dinamo“ baigėsi sutarties pasirašymu“, – sakė 28-erių metų krepšininkas.

REKLAMA

D. Lavrinovičius pastaruosius dvejus metus atstovavo Kazanės „Uniks“ komandai, su kuria 2007 metais tapo Rusijos pirmenybių vicečempionu bei šios šalies taurės varžybose užėmė antrąją vietą.

2007-2008 metų sezonas tiek „Uniks“ ekipai, tiek pačiam 212 cm ūgio puolėjui nebuvo sėkmingas. D. Lavrinovičius ilgai negalėjo žaisti dėl nugaros traumos, o be jo likęs Kazanės klubas Rusijos čempionate neįstengė peržengti ketvirtfinalio barjero, kuriame serijoje iki dviejų pergalių rezultatu 1-2 turėjo pripažinti Permės „Ural-Great“ krepšininkų pranašumą ir galutinėje įskaitoje užėmė tik šeštąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

2003-2006 metais Kauno „Žalgirio“ gretose rungtyniavęs puolėjas du kartus – 2004 ir 2005 metais – tapo Lietuvos čempionu ir kartą triumfavo SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) varžybose (2005 m.).

Atstovaudamas Lietuvos rinktinei D. Lavrinovičius 2007 metais iškovojo Europos čempionato bronzos medalį, o 2008 metų Pekino olimpinėse žaidynėse nacionalinei ekipai padėjo užimti ketvirtąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų